Налисники з сиром та родзинками | Рецепт тіста для млинців на молоці

Як приготувати смачні налисники з сиром та родзинками. Пропонуємо легкий рецепт тонкого тіста для млинців на молоці. А ще ви дізнаєтесь, як зробити начинку для налисників в домашніх умовах.

Млинці або, як їх ще називають, налисники – одна з найдревніших страв слов’янської кухні. Їх готують з різного тіста, начиняють різними начинками. Приготувати млинці з сиром просто, якщо знати рецепт. Вони стануть чудовим поживним сніданком чи десертом. Смачні та нескладні в приготуванні, налисники з сиром – завжди бажані гості на будь-якому столі.

Існує кілька видів тіста для млинців, які відрізняються в основному інгредієнтами, з яких їх готують. Однак технологія приготування майже однакова. Пропонуємо досить простий рецепт смачного тіста, для приготування якого не треба великої кількості інгредієнтів і часу.

Рецепт тіста на налисники

Для початку ми поділимось рецептом приготування тонкого тіста на млинці, а потім розповімо, як приготувати начинку для налисників з сирною начинкою в домашніх умовах. Щоб пришвидшити процес приготування, за можливості, готуйте на кількох сковорідках одночасно. Сковорідка повинна бути обов’язково чистою та сухою, інакше при смаженні вони будуть рватись та прилипати.

До речі, варіант рідкого тіста, наведений в цьому рецепті, можна використовувати і для налисників з несолодкими начинками. Воно смакуватиме не лише з сиром та родзинками, а й з лівером, картоплею, перемеленим м’ясом.

Інгредієнти для налисників

  • 3 яйця

  • 250 г просіяного борошна

  • 1 чайна ложка цукру

  • 500 мл молока

  • 2 столові ложки олії

  • щіпка солі

Рекомендуємо також рецепт мереживних млинців.

Як приготувати налисники з сирною начинкою

  • Щоб приготувати тісто для налисників з сиром, треба налити до каструлі 250 мл молока, додати дрібку солі, чайну ложку цукру і 3 яйця.
  • Перемішати. Додати 250 г просіяного борошна, знову перемішати і поступово влити решту 250 мл молока. Добре перемішати до однорідної маси, при потребі процідити тісто через сито в іншу ємність. Можна скористатися міксером або блендером. Це дозволить перемішати тісто до однорідного стану і уникнути грудочок. Тісто має вийти рідким і однорідним.
  • Залишити тісто на 30 хвилин у теплому місці.
  • Тісто на млинці ще раз перемішати. На всіх стадіях приготування млинців з сиром тісто слід перемішувати, збивати та розтирати дуже ретельно: в ньому не повинно бути жодної грудки.
  • Добре розігріти пательню. Для випікання млинців найкраще використовувати чугунку сковорідку. Від її якості багато в чому залежить якість млинців.
  • Перш ніж наливати тісто, сковорідку слід правильно змастити. Для цього іноді використовують розрізану цибулину чи картоплину, яку занурюють в рідке масло і потім нею рівномірно змащують поверхню пательні. Можна скористатися спеціальною щіточкою для масла. Головне, щоб воно рівномірно розпроділялося.
  • Тісто набирати черпаком (приблизно по півчерпака) чи ложкою і виливати на сковороду. Тіста повинно бути стільки, щоб воно тонким шаром покривало всю поверхню. Млинець не слід смажити занадто довго, інакше його можна пересушити.
  • Підсмажувати з обох боків до легкого зарум’янення.
  • Складати готові млинці у велику теплу посудину один на одного. Змащувати теплим маслом, щоб вони залишалися свіжими і не злипалися.
  • На кожен млинець покласти по одній ложці начинки. Згорнути як подобається.
  • Сформовані налисники ще раз підсмажити зі шматочком вершкового масла, адже до начинки входить сире яйце.
  • Можна вчинити дещо по-іншому: спершу засмажувати кожен млинець лише з одного боку, класти в нього начинку, згортати конвертиком і обсмажувати з іншого боку.

Начинка для налисників з сиру

Для приготування сирної начинки, сир повинен бути обов’язково свіжий. Замість родзинок, можна додати й інші сухофрукти: курагу, чорнослив, фініки, горіхи, але тоді, їх варто дрібно порізати. Підійде як для сніданку на кожен день, так і на святковий стіл.

Загорнути можна кількома способами: конвертиком, трикутником, закритою або відкритою трубочкою. Подавати млинці з сиром слід зі сметаною, морозивом, йогуртом, ягідним чи фруктовим джемом, або рідким натуральним медом. В якості декору можна посипати цукровою пудрою, полити розтопленим шоколадом або ж прикрасити гілочкою м’яти.

Ingredients

  • 500 г сиру

  • 1 яйце

  • 4 ст. л. цукру

  • 100 г. родзинок

Приготування начинки

  • Якщо сир домашній, зернистий, пропустити його через м’ясорубку або змолоти в блендері.
  • Додати одне яйце, 4 столові ложки цукру та трошки ванільного цукру для аромату.
  • Ретельно вимішати до однорідного стану. Додати 100 г промитих та перебраних родзинок, перемішати і поставити в холод.

Спробуйте ще приготувати млинцевий пиріг з грибами.

Якщо вам прийшовся до смаку рецепт налисників із сиром та родзинками, висловіть свої враження або зауваження з цього приводу. А також поширте його серед друзів у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора