Чізкейк без випікання
Традиційний американський чізкейк – це сирна запіканка, яка печеться у духовці. Ми ж підемо нетрадиційним шляхом і готуватимемо десерт у… холодильнику, де сир зі сметаною та желатином будуть застигати.
Інгредієнти для чізкейка
600 г кисломолочного сиру
200 мл вершків або нежирної сметани
200 г цукру
180 г солодкого крекера (вершкового або шоколадного)
60 г вершкового масла
2 ст. ложки желатину
ванільний цукор
Приготуйте також лінивий “Тірамісу” з сиром.
Як приготувати чізкейк без випікання
- Висипати крекери у цупку поліетиленову торбинку і потовкти качалкою або товкачем, щоб утворилися крихти. Розтопити масло, влити його в крихтову масу і добре вимісити.
- Роз’ємну форму вистелити пергаментним папером для випічки і вистелити тістом із печива дно і бортики, добре його втрамбовуючи.
- Сир пропустити через м’ясорубку, або перетерти через сито, або збити в блендері. Додати 100 мл вершків або сметани, цукор, ванільний цукор і добре вимішати до однорідності.
- Желатин у глибокій посудині залити вершками і залишити на 30-40 хвилин для набухання. Поставити посудину на мінімальний вогонь і, постійно помішуючи, повністю розчинити желатин у вершках. Влити желатинову масу у сир, добре вимішати і збити міксером або в блендері.
- Викласти сирну суміш на основу з печива. Поставити в холод.
- Коли сирна маса застигне, можна полити шоколадною помадкою і прикрасити свіжими фруктами та листочком м’яти.
Спробуйте рецепт шоколадного пляцка із сирними кульками.