Курячі стегенця в медовому соусі
Доступний для кожної господині продукт – курячі стегенця, які дуже легкі в приготуванні і до того ж смачні. Рецептів соковитої курятини – безліч. Ми ж пропонуємо вам цікавий варіант, де гармонійно поєднується і солодке, і кисле, і гірке. Ваші близькі насолоджуватимуться курячими стегенцями у медовому соусі, які просто танутимуть у роті.
Інгредієнти для страви
1 кілограм курячих стегенець
90 грамів меду
1/4 склянки діжонської гірчиці
1 столова ложка оливкової олії
2 гілочки розмарину або 0,5 чайної ложки сушеного
сік половинки апельсина
сіль до смаку.
Спробуйте ще приготувати “копчені” курячі стегна в цибулинні.
Як приготувати
- Курячі стегенця промити і за допомогою рушничка чи серветки забрати зайву вологу, щоб вода не розбавила соус. Якщо стегенця заморожені, потрібно те ж саме зробити після того, як вони розмерзнуться.
- Приготувати соус. У миску видушити сік половинки апельсина, додати оливкову олію, сіль, мед та діжонську гірчицю.
- Все ретельно вимішати до однорідної маси. замість оливкової олії можна використати соняшникову. Соус для курячих стегенець готовий.
- У форму для запікання викласти курячі стегенця і посолити, за бажанням можна додати перцю. Залити все готовим соусом і посипати сушеним розмарином або покласти зверху гілочки свіжого розмарину.
- Помістити курячі стегенця в розігріту до 180º духовку і запікати приблизно 45 хвилин. Коли вони будуть готові, то при проколюванні м’яса буде виділятись прозорий сік.
- Соус, який залишився, можна перелити в соусницю і подавати разом із м’ясом. Це стане чудовим доповненням до соковитих курячих стегенець.
Рекомендуємо також рецепт курячих стегенець у кефірі.
Приготуйте курячі стегенця за таким рецептом і ви точно не пошкодуєте. Діляться рецептом з друзями в соціальних мережах.