Короп, тушкований з овочами

Ароматний, соковитий і ніжний короп. Цю рибу обожнюють у всіх куточках світу і готують з неї сотні різноманітних страв. Спробуте приготувати короп ще за таким рецептом.

Ingredients

  • 1 кг коропа

  • 3 ст. ложки олії

  • 1 ст. ложка борошна

  • 2 ст. ложки оцту

  • 1 ст. ложку цукру

  • по 2 горошини гіркого і запашного перцю

  • 3 бутони гвоздики

  • 500 г цибулі

  • 400 г горошку

  • 1 кг картоплі

Приготуйте також короп у горіховому соусі.

Directions

  • Очищений від луски короп випатрати, промити, відрізати голову, розрізати вздовж хребта на 2 частини, нарізати порціями, посолити, посипати меленим гірким перцем, обкачати в борошні та смажити на олії.
  • Цибулю та моркву злегка обсмажити на олії, половину покласти у сотейник або каструлю, додати горошок, гвоздику, лавровий лист, запашний і гіркий перець, оцет і цукор.
  • На ці продукти укласти смажену рибу, а зверху – решта цибулі, залити бульйоном, приготовленим з голови і плавців коропа, тушкувати до готовності.
  • Короп подавати з картоплею, поливати соком, в якому він тушкувався, посипати зеленню петрушки.

Смакує риба? Рекомендуємо також рецепт запеченої щуки.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора