Короп, тушкований з овочами
Ароматний, соковитий і ніжний короп. Цю рибу обожнюють у всіх куточках світу і готують з неї сотні різноманітних страв. Спробуте приготувати короп ще за таким рецептом.
Ingredients
1 кг коропа
3 ст. ложки олії
1 ст. ложка борошна
2 ст. ложки оцту
1 ст. ложку цукру
по 2 горошини гіркого і запашного перцю
3 бутони гвоздики
500 г цибулі
400 г горошку
1 кг картоплі
Приготуйте також короп у горіховому соусі.
Directions
- Очищений від луски короп випатрати, промити, відрізати голову, розрізати вздовж хребта на 2 частини, нарізати порціями, посолити, посипати меленим гірким перцем, обкачати в борошні та смажити на олії.
- Цибулю та моркву злегка обсмажити на олії, половину покласти у сотейник або каструлю, додати горошок, гвоздику, лавровий лист, запашний і гіркий перець, оцет і цукор.
- На ці продукти укласти смажену рибу, а зверху – решта цибулі, залити бульйоном, приготовленим з голови і плавців коропа, тушкувати до готовності.
- Короп подавати з картоплею, поливати соком, в якому він тушкувався, посипати зеленню петрушки.
Смакує риба? Рекомендуємо також рецепт запеченої щуки.