Щука запечена на багатті
Звісно, найкращий варіант – щойно спіймана щука, запечена на багатті. Але цю рибу можна з успіхом приготувати вдома у духовці.
Рекомендуємо також рецепт фаршированої скумбрії.
Як запікати щуку
- Почистити рибину від луски, випатрати, промити.
- Одягнути на гостру палицю завдовжки близько метра таким чином, щоб голова опинилася внизу, а хвіст угорі.
- Тепер нанизану на палицю щуку потрібно розправити таким чином, щоб вона стала схожа на вітрило на щоглі корабля: взяти ще дві палиці меншого розміру і пронизати ними рибу ще у двох місцях, але вже перпендикулярно першому проколу (щоб усі три палиці та м’якоть щуки були в одній площині).
- Рибу посолити й заправити спеціями.
- Спочатку палицю з нанизаної щукою встромити біля багаття під невеликим нахилом до вогню для того, щоб риба трохи підсохла.
- Поступово кут нахилу збільшувати, жар багаття теж. Запікати 20 хв.