Щука запечена на багатті

Звісно, найкращий варіант – щойно спіймана щука, запечена на багатті. Але цю рибу можна з успіхом приготувати вдома у духовці.

Інгредієнти для запеченої щуки

  • Щука середніх розмірів (до 2 кг)  

  • сіль, спеції.

Рекомендуємо також рецепт фаршированої скумбрії.

Як запікати щуку

  • Почистити рибину від луски, випатрати, промити.
  • Одягнути на гостру палицю завдовжки близько метра таким чином, щоб голова опинилася внизу, а хвіст угорі.
  • Тепер нанизану на палицю щуку потрібно розправити таким чином, щоб вона стала схожа на вітрило на щоглі корабля: взяти ще дві палиці меншого розміру і пронизати ними рибу ще у двох місцях, але вже перпендикулярно першому проколу (щоб усі три палиці та м’якоть щуки були в одній площині).
  • Рибу посолити й заправити спеціями.
  • Спочатку палицю з нанизаної щукою встромити біля багаття під невеликим нахилом до вогню для того, щоб риба трохи підсохла.
  • Поступово кут нахилу збільшувати, жар багаття теж. Запікати 20 хв.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора