Свиняча корейка під яблучним соусом від Рейчел Рей
У швидкому та простому рецепті відомої на весь світ кухарки вдало поєднується свинина з кисло-солодким яблучним соусом. А для гостроти та пікантності Рейчел Рей додає до соусу ще й імбир з родзинками.
Ingredients
4 шматки свинячої корейки без кістки (товщиною 2,5 см, вагою по 170-225 г кожен)
4 жовтих яблука, порізаних на шматочки
2 скл. натурального яблучного соку, плюс 1-2 ложки для смаження
2 ч. ложки лимонного соку
225 г світлих родзинок
2,5 см свіжого кореня імбиру
3 ст. ложки світло-коричневого цукру
1/2 ч. ложки меленої кориці
1/4 ч. ложки мускатного горіха
2 ст. ложки рослинної (оливкової) оливкової олії
2 ст. ложки вершкового масла
сіль і перець
Приготуйте також свинину з сухофруктами.
Directions
- У каструльку середнього розміру покласти порізані на шматочки яблука, родзинки, порізаний кружечками імбир, коричневий цукор, корицю і мускатний горіх, залити яблучним і лимонний соком.
- На помірно сильному вогні варити, постійно помішуючи, 10-12 хв. до утворення соусу зі шматочками. Коли почнуть утворюватися пухирці і соус бризкатиметься, зменшити вогонь. Щойно яблука стануть м’якими, зняти каструлю з вогню.
- Велику пательню добре розігріти. Влити олію. Посолити, поперчити свинину. Покласти м’ясо в пательню. Смажити кожен шматочок по 2 хв. з кожного боку до коричневого кольору і карамелізації, потім зменшити вогонь до середнього і смажити ще 5-6 хв., періодично перевертаючи, поки сік, що виділятиметься проколюванні, не стане прозорим.
- Дістати м’ясо з пательні, перекласти на тарілку і дати йому постояти кілька хвилин, щоб розійшовся м’ясний сік. В ще гарячу пательню влити 1-2 ст. ложки яблучного соку і 2 ст. ложки вершкового масла, перемішати. Полити цим соусом відбивні.
- Дістати з яблучного соусу імбир і полити шматочки свинини теплим яблучним соусом.
Рекомендуємо також рецепт яблучного пирога від Джулії Чайлд.