21.09.2015

Класичні пампухи з маком

Аби не морочитися із виліплюванням пампухів, можна на пласт розкачаного тіста на відстані 5–10 см. викласти по 1 ч. лож ці маку або густого варення, зверху накрити ще одним шаром розкачаного тіста і склянкою вирізати пампушки. Спробуйте! Як приготувати смачні пампухи, підкаже цей рецепт.


[columns]

[column size=”half” last=”no”]

Інгредієнти для класичних пампухів

0,5 л молока

100 г дріжджів

150 г розтопленого вершкового масла

3 ст. ложки соняшникової олії

10 ст. ложок цукру

6 жовтків

2 ст. ложки горілки

сіль на кінчику ножа

приблизно 1 кг борошна.

Для начинки: перетертий мак.

 

Радимо також приготувати завиванець із маком у хлібопічці.

[/column]
[column size=”half” last=”yes”]

Як приготувати пампухи з маком

Розчинити дріжджі у теплому молоці з 4 ст. ложками борошна і 2 ст. ложками цукру і поставити в тепле місце, щоб почали бродити.

Згодом додати розтоплене масло, олію, горілку, розтерті жовтки з цукром і просіяне борошно. Вимісити тісто, щоб відставало від рук, і поставити в тепле місце на 40 хв.

Коли тісто добре підійде, сформувати пампухи: відщипнути шматочок тіста, розплескати, покласти начинку і защипати пальцями, зробивши кульку. Покласти на дошку, посипану борошном, швом донизу і дати підійти 15–20 хв.

Якщо начинка дуже волога, то краще смажити пампухи одразу. У розігріту олію опустити пампухи швом донизу, потім перевернути на другий бік, вийняти шумівкою і викласти на решітку, щоб стекли. Готові пампухи присипати пудрою.

 

Скуштуйте також маково-шоколадний пиріг.

[/column]

[/columns]

Вам сподобався рецепт класичних пампухів із маком? Поділіться ним із друзями!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.