21.08.2015

Картопля під часниковим соусом

Рецепт, який мусить бути у записнику кожної господині. Приготувати таку картопельку – просто і без проблем. А який чудовий варіант для повноцінного обіду чи вечері! Гостра, ароматна і ситна страва. Смачно настільки, що можна обійтися і без м’яса.

Інгредієнти для страви

  • 5 картоплин

  • 100 грамів вершкового масла

  • 5 столових ложок натертого твердого сиру

  • 1 столова ложка сметани

  • 4 зубці часнику

  • зелень петрушки

  • сіль, чорний мелений перець

  • 2 столові ложки соняшникової або оливкової олії.

Спробуйте також рецепт картоплі у пакеті для запікання.

Як приготувати картоплю

  • Картоплю добре помити і розрізати на половинки. Чистити не потрібно.
  • Викласти половинки у каструлю, залити водою, посолити і варити до готовності.
  • Картоплю викласти на змащене олією деко розрізаною стороною доверху і на кожен шматочок покласти по ложці часникового соусу.
  • Соус готувати так. М’яке вершкове масло, натертий сир, сметану, подрібнений часник і порізану петрушку перемішуємо і перчимо.
  • Картоплю під соусом поставити на 15 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.

Можна ще приготувати кабачки в часниковому соусі.

Якщо вам сподобався рецепт картоплі під часниковим соусом, будь ласка, залиште свої враження в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.