25.06.2015

Сирна запіканка з чорницями в мультиварці

Сир з чорницями – чи не найкраще літнє десертне поєднання. Крім того, у цьому рецепті зовсім немає пшеничного борошна, що робить випічку рихлою і надзвичайно ніжною. Просто змішайте всі інгредієнти, а мультиварка подбає про те, щоб запіканка принесла вам максимум задоволення.

Інгредієнти для сирно-чорничної запіканки

  • 400 г кисломолочного сиру найвищої жирності

  • 200 г чорниць (можна замінити іншими ягодами)

  • 1 склянка цукру

  • щіпка солі

  • 3 яйця

  • 3 столові ложки манки

  • 1 пакетик ванільного цукру

  • 0,5 чайної ложки соди

  • цедра одного лимона

  • 1 ст. ложка вершкового масла

  • цукрова пудра

  • листочки м’яти

Приготуйте також несолодку запіканку з сиром та картоплею.

Як приготувати чорнично-сирну запіканку в мультиварці

  • Яйця збити з цукром і сіллю в пишну світлу масу міксером.
  • Сир перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку, щоб не було грудочок.
  • Додати сир до яєць, добре вимішати.
  • Додати манку, ваніль, цедру і соду.
  • Залишити сирну на 15 хвилин, щоб манка розбухла і сода почала реагувати з сиром.
  • Дно і стінки чаші мультиварки змастити маслом, притрусити манкою.
  • Викласти сирну масу, зверху викласти ягоди. Обрати режим «випічка», час – 1 година.
  • Після звукового сигналу відразу запіканку не виймати, дати постояти 30-40 хвилин, і тільки тоді дістати з допомогою решітки для пароварки.
  • Охолодити випічку на решітці, притрусити цукровою пудрою, прикрасити листочком м’яти.

Рекомендуємо також приготувати сирно-шоколадний розсипчатий пиріг.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.