Холодний томатний суп гаспачо із сухариками
Поки за вікном ще гаряче, а свіжі овочі є доступними, якраз доречно приготувати гаспачо – холодний томатний суп. В Іспанії його відносять до напоїв і тому гаспачо можуть подавати до столу не тільки в тарілці, а й у склянці. Основний момент – окремо в тарілочці поставити сухарики, які чудово смакують з освіжаючим супом.
Ingredients
500 г помідорів
300 г болгарського перцю
300 г свіжих огірків
1 цибулина
2 зубки часнику
100 мл оливкової олії
½ лимона
сіль, перець, зелень.
- Для сухариків:
½ батона
2 ст. ложки оливкової олії
сіль, перець, паприка – до смаку.
Рекомендуємо також приготувати суп-пюре з білих грибів
Directions
- Помідори і огірки помити, очистити від шкірки, порізати на шматочки.
- Болгарський перець помити, почистити, разом з цибулею і часником, подрібнити.
- Овочі збити в блендері. Додати лимонний сік і ще раз збити.
- Посолити, поперчити, додати оливкову олію.
- Знову збити все блендером і викласти в каструлю.
- Батон порізати середніми кубиками, викласти в миску, полити оливковою олією, посипати спеціями.
- Поставити сухарі в розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин.
- Гаспачо поставити в холодильник на 2 години.
- Подавати суп з подрібненою зеленню і сухариками.
Спробуйте також приготувати томатний суп з рисом і фрикадельками
Якщо вам сподобався рецепт холодного томатного супу гаспачо із сухариками, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.