Суп-пюре з білих грибів
За вікном осінь. А це значить, що починається сезон грибів. Тож занотовуйте рецепт супу-пюре з білих грибів! Ароматний, густий, цей супчик приємно зігріє у холодний осінній день. Якщо раптом не виявилось під рукою справжніх лісових грибів – не біда, згодяться і печериці. Однак аромат вже буде не той.
Інгредієнти для супу-пюре з білих грибів
400 г білих грибів
5 картоплин
1 цибулина
0,5 л молока
сіль, перець
твердий сир
петрушка.
Приготуйте також суп-пюре з цвітної капусти.
Як приготувати суп-пюре
- Картоплю почистити, порізати кубиками і поставити варити у підсоленій воді.
- Цибулю дрібно порізати і трохи обсмажити. Гриби порізати невеликими шматочками, додати до цибулі та тушкувати до напівготовності, перекласти до картоплі.
- Посолити, поперчити, варити близько 30–40 хв. Готовий суп перемолоти блендером до стану пюре.
- Поставити суп на вогонь, долити гаряче молоко, підігріти, але не дати закипіти! Можна взяти вершки або сметану, а також не додавати картоплю.
- Перед подачею можна посипати суп дрібно потертим твердим сиром та петрушкою. Подавати можна з грінками з білого хліба.
Скуштуйте також дієтичний суп із броколі.
Любите грибні страви і вам сподобався рецепт супу-пюре з білих грибів? Розкажіть про це друзям!