02.09.2015

Горіховий медівник

Мабуть, немає таких людей, яким не подобається медова випічка. Але й медівники бувають різними. Скуштуйте, наприклад, цей медовий пляцок!

Інгредієнти для пляцка

  • Для тіста:
  • 15 волоських горіхів

  • 500–600 г борошна

  • 2 ч. ложки соди

  • по 300 г меду і цукру

  • 6 яєць.

  • Для крему:
  • 500 г густої сметани

  • 300 г цукрової пудри.

Приготуйте також торт “Пташине молоко”.

Як приготувати горіховий медовик

  • Яйця і цукор покласли в глибоку миску ретельно збити міксером. Додати 2 ч. ложки соди (без чубка) і відразу додати мед, добре збила міксером.
  • Подрібнити горіхи скалкою (виходить приблизно 1 скл.), додати в тісто, перемішати міксером (на низькій швидкості).
  • Просіяти борошно, всипати в тісто поступово, продовжуючи мішати міксером. Тісто повинно вийти не густе і не рідке.
  • Змастити форму олією, дно встелити змащеним пекарським папером. Вилити 1/4 тіста, розрівняти. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хв.
  • Випекти 4 коржі, трохи обрізати їх з країв, кожен густо обмазати кремом.
  • Прикрасити: шматочок шоколаду розтопити на водяній бані з ложкою олії, перекласти в торбинку (файл), зробити маленький отвір і нанести на поверхню паралельні кола, зубочисткою водити спочатку в одну сторону, потім в другу.

Скуштуйте також торт “Наполеон” на пиві.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.