06.07.2015

Торт «Пташине молоко»

Надзвичайно ніжний десерт! З ним доведеться трошки повозитися, але, повірте, торт того вартий!

Інгредієнти для торта

  • Для бісквіту:
  • 7 яєць

  • 0,5 скл. цукру

  • 0,5 скл. борошна

  • Для «пташиного молока» :
  • 50 г води

  • 12 г желатину

  • 1/3 скл. молока

  • 100 г масла

  • 4 яйця

  • 135 г цукру

  • менше ніж 0,5 скл. борошна.

  • Для крему:
  • 1 скл. цукру

  • 1 яйце

  • 1 скл. молока

  • 2 ст. ложки борошна

  • 300 г масла.

Приготуйте також торт “Жіночі примхи”

Як приготувати пташине молоко

  • Бісквіт: збити яйця до збільшення об’єму в чотири рази.
  • Після цього додати цукор, а потім невеликими порціями досипати ще борошно.
  • Випікати в розігрітій духовці, не відчиняючи дверцята 40–60 хв.
  • Пташине молоко: зварити кашу з жовтків, молока, борошна та половини порції цукру на водяній бані.
  • Після цього дати каші охолонути. Замочити желатин водою на 30 хв. Білки збити з цукром (з другою половиною).
  • Масло збити з кашею. У збиті білки додати розтоплений желатин, який треба швидко перемішати, і вкинути його до кремової маси. Швидко наносити на коржі.
  • Викласти «пташине молоко» на перший корж, половину – на другу половину.
  • Змішати яйця, молоко, борошно, довести до кипіння. Потім це все має трішки загуснути й охолонути. Масло збити з цукром і заварним кремом.
  • Порядок складання торту: бісквіт розрізати на три частини. Кожну з них змастити тонким шаром крему, викласти зверху «пташине молоко», рівномірно розподіляючи на всю частину, знову корж, «пташине молоко», корж.
  • Можна полити розтопленим на водяній бані шоколадом.

Радимо ще приготувати торт “Дамські пальчики”.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.