01.10.2015

Гарбузово-сирна запіканка на молоці та манці

Гарбузова запіканка з сиром на молоці

Рецепт приготування гарбузово-сирної запіканки на молоці і з додаванням манки, відразу перенесе вас у дитинство. Приготувати її не важко, все що знадобиться це — сир, яйця, молоко, манка, масло, родзинки. Для подачі можете використати сметану чи розтоплений шоколад.

Ідеальний варіант для сніданку. Можна приготувати запіканку звечора, а можна підготувати усі продукти і спекти вранці. Аромати піднімуть на ноги всіх домочадців. А якщо додати ще й запах свіжозмеленої кави – піднесений настрій гарантований на цілий день!

Інгредієнти для запіканки

Рекомендуємо також рецепт гарбузового пирога з сиром.

Як приготувати сирно-гарбузову запіканку

  • Влити в каструлю молоко, довести до кипіння, тонкою цівкою всипати манну крупу. Готувати, помішуючи, 3 хв.
  • Гарбуз очистити, м’якоть нарізати невеликими шматочками і підсмажити на вершковому маслі, акуратно перемішуючи, хвилин 7. Дати захолонути.
  • Додати манну кашу, сир, яйця, цукор, сіль, ваніль, родзинки, перемішати.
  • Розігріти духовку до 180 ° С.
  • Підготовлену масу викласти у змащену маслом форму, поверхню розрівняти і змастити яйцем. Поставити в духовку і запікати 30 хв.
  • Подавати зі сметаною або розтопленим шоколадом.

Пропонуємо приготувати 5 страв з гарбуза в духовці та мультиварці для дітей.

Гарбуз обирайте стиглий, темно оранжевого кольору, найкраще підійде мускатний, тоді й пиріг буде дуже ароматний, насиченого кольору. Сир краще за все підійде жирний, смак вийде ніжнішим, що танутиме в роті. Якщо ж, він у вас все таки сухий, додайте столову ложку сметани. Гарно такий десерт смакуватиме, якщо додати в нього свіжі фрукти та ягоди. Якщо ви не дуже полюбляєте запах гарбуза, натріть цедру лимона в гарбузове пюре, вона не лише перекриє присмак, а й додасть цікавої нотки з кисло-солодким ароматом. Таку випічку ви можете готувати щодня. Адже гарбуз може зберігатись довгий період.

Спробуйте ще приготувати гарбузовий хліб з цибулею.

Сподобався рецепт запіканки з сиру та гарбуза – поділіться ним із друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

2 коментарі

  1. Tania

    23.07.2020

    А смак не зміниться якщо гарбуз не смажити а зварити?

    Reply
    • Максим Нікітін

      23.07.2020

      Вершкове масло просто додасть ніжності та ароматності, але ви можете і протушкувати на воді, або і взагалі запекти. Робіть як вам подобається, всеодно буде смачно!

      Reply

Залишити коментар

Your email address will not be published.