Страви з гарбуза в духовці та мультиварці | 5 рецептів для дітей
Страви з гарбуза на сьогоднішній день бувають на будь-який смак: страви з гарбуза і м’яса, в духовці, дієтичні (пісні), солодкі та для дитячого харчування. Що зазвичай готують більшість людей з цього продукту для дітей? Готують кашу або просто запікають в духовці, але на сьогоднішній день з нього можна приготувати будь-що.
Вашій увазі добірка кращих рецептів страв із використанням цієї ягоди.Так, вам не здалося, з наукової точки зору,він є ягодою.
Також, він багатий на вітаміни, мікроелементи, білок, залізо, магній і не тільки. Він попереджає появу зморшок, тим самим уповільнює процес старіння, а ще, що дуже важливо, запобігає захворюванню на рак.
1. Гарбуз у духовці з грибами
Скоро, починається сезон гарбузів. Чи не чудовий привід для приготування чогось смачненького? Він має безліч варіацій приготування, може бути як десертом, так і слугувати основною стравою. Готувати його не так вже й складно, проте як корисно і смачно. Спробуйте і самі в цьому переконайтесь.
Інгредієнти для запікання в духовці
1 гарбуз
1 цибулина
200 г. грибів
3 зубці часнику
50 г. оливкової олії
сіль, спеції до смаку
Приготуйте гарбузові кекси
Приготування запеченого гарбуза з грибами
- Цибулю нашинкуйте півкільцями та обсмажте на оливковій олії.
- Гриби поріжте та додайте до цибулі. Обсмажуємо приблизно 10 хвилин.
- Очищуємо плід осені, нарізаємо невеликими кубиками, додаємо часник, спеції.
- Потім на деко, змащене олією викладаємо плід осені покриваючи його обсмаженими грибами з цибулею.
- Відправляємо запікатися в розігріту духовку до 200 градусів, на 50-60 хвилин.
Ретельно обирайте цю велетенську ягоду, адже вона має бути без жодних пошкоджень. Для запікання краще підійде великий помаранчевий або зелений плід. Він не є дуже солодкий, проте сік дуже ароматний.
2. Гарбуз з м’ясом та картоплею в мультиварці
Приготування такого інгрідієнта в поєднанні з м’ясом, набуває ніжно солодких ноток. А якщо ви володарка мультиварки, то цей процес стане ще й набагато швидшим. Вам знадобиться буквально кілька хвилин, щоб приготуати всі потрібні інгрідієнти та помістити до мультиварки, решту роботи вона зробить сама. А ще це не просто смачно а й дуже корисно,
Спробуйте гарбузово-сирну запіканку на молоці та манці
Як Приготувати страву
- Продукти нарізаємо кубиками.
- Викладаємо у глибоку тарілку інгрідієнти. Заправляємо сметаною.
- Закидаємо в мультиварку на 1,5 год. на режим ” Звичайний”.
Якість гарбуза виявляється в поєднанні з іншими продуктами. М’ясу вн надає ніжності та соковитості. Відмінно підійде додавання шавлії, кориандру та кмину.
3. Пюре з гарбузом і грушею | Рецепт для дітей
Кабак, як його називають є дуже корисним, особливо для дитячого організму. Краще за все обирати мускатний гарбуз, грушеподібної форми, він краще підходить для дитячого харчування. Хочете приготувати щось смачне та незвичне для вашої дитини? Пропонуємо ніжне пюре з додаванням груші, яке займе у вас кілька хвилин.
Спробуйте ще кашу з гарбуза з пшоном на молоці в мультиварці.
Приготування дитячого пюре
- Гарбуз помити, порізати. Помістити в каструлю та залити водою. Тушкувати 20 хвилин.
- Також очищену грушу порізати шматочками.
- Тушкований плід з’єднати з грушею, збити в блендері. Додати цукор.
Такий варіант чудово підійде для прикорму немовлят, але після 6 місяців. Діткам старшого віку можете подавати з шматочками різноманітних фруктів, ягід.
3. Дієтичний салат з гарбуза
Цей салат не лише дієтичний, а й пісний. Отже, він чудово підходить як для тих, хто худне, так і для людей що дотримуються посту. Взагалі, калорійність цього продукту лише 22 ккал на 100 г. Проте, він дуже ситний, покращує метаболізм. Отже, можете не боятись набрати вагу. Вашій увазі надзвичайно простий та швидкий рецепт, готування якого займе мінімум часу, але вийде максимально смачним. Подавати такий салат можна і на святковий стіл.
Інгредієнти для салату
500 г гарбуза
200 г черрі
1 пучок руколи
1 пучок кінзи ( Можна замінити листям салату)
Оливкова олія для заправки
Суміш спецій за бажанням
Рекомендуємо гарбузовий пиріг з сиром
Приготування дієтичної страви
- Плід порізати на шматочки та помістити в духовку на 20 хвилин.
- Помідорки розрізати навпіл.
- Зелень порізати ( Краще рвати руками).
- З’єднати всі інгрідієнти, додати олію та спеції.
Також, можна варіювати овочі і фрукти з цією осінньою ягодою. Чудовим варіантом буде замінити овочі на яблука та горіхи, заправивши медом.
Крем-суп з гарбуза
Гарбузовий крем суп – одна з найпоширеніших страв не лише у господинь, а й стає у найфешенебельніших ресторанах. А все тому, що він невимовно смачний та корисний. За класичним варіантом він готується з інгрідієнтів, які є в кожного вдома: відварені овочі збиваються в блендері з попередньо обсмаженою цибулею. Але сьогодні пропоную приготувати трохи нетрадиційний, проте дуже ніжний суп.
Як Приготувати крем-суп
- Овочі очищуємо і обсмажуємо (окрім гарбуза). Додаєм спеції.
- Дар осені додаємо до тушкованих продуктів та заливаємо водою. Готуємо 20 хвилин.
- Готовий суп збиваємо за допомогою блендера.
По бажанню прикрасити можна очищеним насінням самого плоду. А щоб ваша страва стала ще смачнішою, залиште його кілька хвилин, настоятися. Для того щоб майбутній суп мав притаману йому ніжність і пікантність спочатку запечіть гарбуз. А для неповторності смаку, варто щедро кинути столову ложку вершкового масла.
Гарбузові страви можна готувати не лише осінь, а й всю зиму, адже зберігається він досить довго, не втрачаючи при цьому всі корисних речовин. Він вражає своєю унікальністю та доступністю, з ним можна приготувати безліч різноманітних страв, яки точно вам не набриднуть. Окрім того, ті хто восени його багато вживають в свій раціон, взимку майже не хворіють.
Такий продукт можна поєднувати з будь-чим: грибами, м’ясом, овочами, готувати різноманітну випічку,або навіть смачні напої. Ви гарантовано отримаєте задоволення.
Можете також приготувати гарбузову кашу, та дізнатись 18 цікавих факті про гарбуз.