01.10.2015

Каша з гарбуза з пшоном на молоці в мультиварці

Каша з гарбуза в мультиварці

Найкраще розкриває свій смак печений гарбуз. Але не менш солодкий і ніжний смак має гарбуз, зварений у молоці. Крупу для гарбузової каші можна брати будь-яку, залежно від ваших уподобань. Та найбільш традиційною для України все-таки є гарбузова каша із пшоном.

Зрозуміло що в осінню пору не вистачає вітамінів, особливо дитячому організму, в таких випадках в пригоді стає всі відомий осінній овоч — гарбуз. Легкість приготування полягає в простій технології, все що потрібно, це помістити потрібні інгрідієнти, а за вас всю роботу зробить мультиварка.

Інгредієнти для гарбузової каші

  • 300 г гарбуза

  • 1 л молока

  • 250 г пшона

  • 50 г вершкового масла

  • сіль, цукор на смак.

Приготуйте також сирно-гарбузову запіканку.

Як приготувати гарбузову кашу в мультиварці

  • Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками.
  • Пшоно ретельно промити, залити окропом, злити воду.
  • В чашу мультиварки покласти промите пшоно, шматочки гарбуза, вилити молоко, посолити, посолодити, перемішати.
  • Увімкнути мультиварку, обрати режим «молочна каша», час 50 хвилин.
  • Після звукового сигналу про готовність покласти масло, можна також всипати жменю родзинок та горішків. Перемішати і подавати.

Кашу з гарбуза ви можете готувати на сніданок обід або навіть вечерю, щодня. Звісно, поки є головний інгрідієнт. Для приготування краще за все підійте круглозернистий рис, під час варки він стане клейким, від чого каша вийде ніжнішою. А щоб пшоно не гірчило і швидше приготувалось, достатньо промити декілька разів окропом. Перед тим як помістите молоко в чашу, змажте бока вершковим маслом, щоб воно не збігло.

Рекомендуємо ще рецеп розсипчастої гречки з м’ясом у мультиварці. 

Сподобався рецепт – висловіть свої зауваження та побажання у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

4 коментарі

  1. Tania

    23.07.2020

    Каша вийшла дуже смачною, дітям дуже сподобалось! шкода що готувати її можна лише восени

    Reply
    • Максим Нікітін

      23.07.2020

      Ви можете свіжий гарбуз натерти на велику тертку і заморозити. Тоді ви зможете смакувати кашу в будь-яку пору року.

      Reply
      • Tania

        23.07.2020

        Супер. тепер буд балувати родину цією стравою навіть і взимку за вашим рецептом. А гарбуз на скільки довго може перебувати в морозилці?

        Reply
        • Максим Нікітін

          23.07.2020

          Радий що вам подобається. Приблизно пів року.

          Reply

Залишити коментар

Your email address will not be published.