01.10.2015

Каша з гарбуза в мультиварці | Рецепт з пшоном vs рисом

Каша з гарбуза в мультиварці

Каша з гарбуза в мультиварці – найкращий вибір для сніданку. Незнаєте як варити гарбузову кашу для дітей? Спробуйте, 2  смачних рецепти з пшоном на молоці або з рисом та яблуками, на воді, без молока. Пшоняна чи рисова каша з гарбузом, містять велику кількість корисних речовин та вітамінів. Тому неодмінно приготуйте їх для своєї родини.

Найкраще розкриває свій смак печений гарбуз. Але не менш солодкий і ніжний смак має гарбуз, зварений у молоці. Проте, не всі вживають молоко, в такому випадку, у нас є рецепт на воді. Крупу для гарбузової каші можна брати будь-яку, залежно від ваших уподобань. Та найбільш традиційними для України все-таки є гарбузова каша із пшоном або рисом.

Як варити гарбузову кашу для дітей

Як варити гарбузову кашу для дітей

Зрозуміло що в осінню пору не вистачає вітамінів, особливо дитячому організму, в таких випадках в пригоді стає всі відомий осінній овоч — гарбуз. Легкість приготування полягає в простій технології, все що потрібно, це помістити потрібні інгрідієнти, а за вас всю роботу зробить мультиварка.

Для приготування, краще обирайте мускатний гарбуз. Урізноманітнити смак можна горіхами, курагою, родзинками, фініками або чорносливом. Крупа повинна бути ретельно промита, бажано гарячою водою. В результату, у вас вийде смачна та корисна страва, яка точно сподобається дітям.

Гарбузова каша з пшоном на молоці

Гарбузова каша з пшоном на молоці в мультиварці

Гарбуз досить довго зберігається, при чому не втрачаючи свої корисні властивості. Тому готувати його можна всю зиму. Чим дрібніше ви поріжете гарбуз, тим швидше він приготується. Страва дуже добре поєднується з кардамоном, корицею, цедрою лимона або апельсина. Цукор можна замінити медом або згущеним молоком, але додавайте наприкінці приготування. Посипати кашу можна ягодами журавлини, малини або будь-якими іншими.

Обирайте пшоно яскравого, насиченого кольору, бажано – шліфоване, тоді каша вийде ще смачніша. Рекомендуємо перед приготуванням, запекти гарбуз в духовці на кілька хвилин.

Інгредієнти для гарбузової каші

  • 300 г гарбуза

  • 1 л молока

  • 250 г пшона

  • 50 г вершкового масла

  • сіль, цукор на смак.

Приготуйте також сирно-гарбузову запіканку.

Як приготувати гарбузову кашу в мультиварці

  • Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками.
  • Пшоно ретельно промити, залити окропом, злити воду.
  • В чашу мультиварки покласти промите пшоно, шматочки гарбуза, вилити молоко, посолити, посолодити, перемішати.
  • Увімкнути мультиварку, обрати режим «молочна каша», час 50 хвилин.
  • Після звукового сигналу про готовність покласти масло, можна також всипати жменю родзинок та горішків. Перемішати і подавати.

Гарбузова каша з рисом та яблуками

Гарбузова каша з рисом та яблуками

Такий рецепт підійде для тих, хто дотримується посту або просто не любить молоко. Щоб смак був більш яскравим, додайте трішки кориці або мускатного горіха. За потреби можете перебити гарбуз в блендері до стану пюре. Але з власного досвіду скажу, що кубиками значно смачніше.

Варити кашу з рисом і гарбузом в мультиварці не лише швидко, вона виходить менш калорійна. А приготування без молока, на воді, робить її пісною та дієтичною. Щоб не зіпсувати страву, обирайте рис, який швидко розварюється, наприклад камоліно, арборіо, тощо.

Інгредієнти для каші в мультиварці

  • 500 г гарбуза

  • 2 яблука

  • 1 скл. води

  • 3 ст. л. рису

  • 1 ст. л. цукру

  • 50 г родзинок

  • 2 ст. л. меду

  • 30 г вершкового масла

  • Дрібка солі

Рекомендуємо, пшоняну кашу з гарбузом в горщику.

Приготування каші з яблук

  • У гарячій воді замочіть добре промитий рис та залишіть на 20 хвилин.
  • Родзинки також залийте теплою водою.
  • Гарбуз промийте, зніміть шкірку, видаліть насіння та наріжте кубиками. Яблука також, очистіть та натріть на тертці.
  • У чашу мультиварки помістіть гарбуз, залийте водою, додайте рис, цукор, яблука.
  • Поставте режим “Випічка” та готуйте 30-40 хвилин. В кінці приготування додайте мед та родзинки, заправте вершковим маслом. Залишіть на кілька хвилин настоятися.

Кашу з гарбуза ви можете готувати на сніданок обід або навіть вечерю, щодня. Звісно, поки є головний інгрідієнт. Для приготування краще за все підійте круглозернистий рис, під час варки він стане клейким, від чого каша вийде ніжнішою. А щоб пшоно не гірчило і швидше приготувалось, достатньо промити декілька разів окропом. Перед тим як помістите молоко в чашу, змажте бока вершковим маслом, щоб воно не збігло.

Рекомендуємо ще рецеп розсипчастої гречки з м’ясом у мультиварці. 

Сподобався рецепт – висловіть свої зауваження та побажання у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

4 коментарі

  1. Tania

    23.07.2020

    Каша вийшла дуже смачною, дітям дуже сподобалось! шкода що готувати її можна лише восени

    Reply
    • Максим Нікітін

      23.07.2020

      Ви можете свіжий гарбуз натерти на велику тертку і заморозити. Тоді ви зможете смакувати кашу в будь-яку пору року.

      Reply
      • Tania

        23.07.2020

        Супер. тепер буд балувати родину цією стравою навіть і взимку за вашим рецептом. А гарбуз на скільки довго може перебувати в морозилці?

        Reply
        • Максим Нікітін

          23.07.2020

          Радий що вам подобається. Приблизно пів року.

          Reply

Залишити коментар

Your email address will not be published.