01.10.2015

Гарбузовий пиріг з сиром

Пиріг – це страва, якою завжди можна порадувати гостей. Він є невід’ємною частиною будь-якого свята і навіть будній день перетворить на святковий. Раніше пекти пироги вміла чи не кожна українська господиня. Ніколи не пізно навчитися цій чудовій справі і приготувати гарбузовий пиріг з сиром.

Такий звичний українцям гарбуз – це прекрасне джерело бета-каротину, вітамінів А, С та Е, антиоксидантів. Гарбуз є низькокалорійним продуктом, а отже страви з нього не нашкодять фігурі.

Гарбузовий пиріг з сиром – поживний та смачний, може бути як десертом, так і основним блюдом. Він не може не припасти до душі, варто лише раз його приготувати.

Завдяки простоті процесу, приготувавши гарбузовий пиріг з сиром за цим рецептом, ви забезпечите собі і своїм близьким чудовий сніданок, обід чи вечерю, а також прекрасний настрій без особливих зусиль.

Інгредієнти для гарбузового пирога

Приготуйте також гарбузово-сирну запіканку.

Як приготувати гарбузовий пиріг із сиром

  • Перед тим, як почати готувати гарбузовий пиріг з сиром, необхідно обрати і підготувати гарбуз. У світі налічується понад 50 сортів гарбуза. Вони різняться формою, кольором, можуть важити від кількох до 250 кілограмів. Однак за смаковими якостями всі гарбузи досить схожі.
  • Обирайте той гарбуз, який сподобається саме вам. Для гарбузового пирога з сиром найкраще підійде невеликий гарбуз зі щільною солодкою м’якоттю. Перед приготуванням пирога з гарбуза слід видалити насіння й волокна, розрізати його на частини і запекти в духовці. Для запікання можна лишити шкірку і зняти її згодом.
  • Коли гарбуз спечеться і стане м’яким, розім’яти його виделкою або перемолоти до пюреподібного стану. Однак гарбузове пюре не повинно бути занадто рідким.
  • Вершкове масло розтопити та охолодити, додати склянку цукру, збити до утворення однорідної маси.
  • Додати 2 яйця і готове гарбузове пюре. Все добре перемішати і вимішати.
  • Окремо добре просіяти борошно, щоб видалити з нього всі сторонні домішки і збагатити киснем. Додати до борошна корицю, чайну ложку соди, мускатний горіх і пів чайної ложки розпушувача для тіста. Важливо не перебільшити з содою, інакше пиріг вийде темнуватого кольору з неприємним запахом.
  • Отриману суміш з’єднати з яєчно-гарбузовою масою і добре перемішати, але не збивати.
  • Форму з високими бортиками змастити маслом, присипати борошном. Готове тісто вилити до неї.
  • 250 г свіжого сиру розім’яти і перетерти, додати до нього 1 яйце, півсклянки цукру та перемішати.
  • Столовою ложкою викладати сирну масу на поверхню тіста окремими «острівцями» таким чином, щоб вони не з’єднувалися один із одним і були на деякій відстані. Потім за допомогою ножа або зубочистки зробити візерунки.
  • Випікати в попередньо розігрітій до 170° духовці до готовності.
  • Коли гарбузовий пиріг з сиром буде готовий, вийняти його з духовки і дати повністю охолонути у формі. Коли пиріг гарячий, його краще не різати. Якщо це все ж необхідно, слід нагріти ніж в гарячій воді, швидко його витерти і тоді різати ним.
  • Готовий пиріг вийняти з форми, порізати на порційні шматочки, притрусити цукровою пудрою. Крім цукрової пудри, гарбузовий пиріг з сиром можна також змастити маслом: воно надасть йому приємного аромату.

Рекомендуємо також рецепт гарбузових мафінів.

Якщо вам сподобався рецепт гарбузового пирога з сирною начинкою, поділіться враженнями у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.