Солодкий гарбузовий хліб

Сорти хліба, які містять зерна гречки, вівса, проса, насіння соняшника та льону, цибулю, паприку, гарбуз, моркву тощо корисні, але тільки у тому разі, коли хліб випечений з борошна грубого помелу. Тоді у ньому міститься клітковина, деякі вітаміни, залізо, білки.

Інгредієнти для гарбузового хліба

  • 1 скл. гарбузового пюре

  • 2/3 скл. цукру

  • 30 г свіжих дріжджів

  • 100 мл молока

  • дрібка солі

  • 1 ч. ложка порошку до печива

  • 1 ч. ложка кориці

  • 3 ст. ложки олії

  • 4 скл. борошна (+- 0,5 скл.).

Приготуйте також хліб-тарілку для борщу.

Як приготувати солодкий гарбузовий хліб

  • Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор, гарбузове пюре, сіль, корицю, муку, порошок до печива.
  • Замісити тісто, під кінець вимішування додати олію, ще раз добре вимісити (тісто має бути не дуже густе).
  • Поставити в тепле місце на 1 год. Викласти у змащену форму і зачекати ще 30 хв. Пекти 1 год за температури 180 градусів.

Скуштуйте також хліб гарбузовий з цибулею та горіхами.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора