Солодкий гарбузовий хліб
Сорти хліба, які містять зерна гречки, вівса, проса, насіння соняшника та льону, цибулю, паприку, гарбуз, моркву тощо корисні, але тільки у тому разі, коли хліб випечений з борошна грубого помелу. Тоді у ньому міститься клітковина, деякі вітаміни, залізо, білки.
Інгредієнти для гарбузового хліба
1 скл. гарбузового пюре
2/3 скл. цукру
30 г свіжих дріжджів
100 мл молока
дрібка солі
1 ч. ложка порошку до печива
1 ч. ложка кориці
3 ст. ложки олії
4 скл. борошна (+- 0,5 скл.).
Приготуйте також хліб-тарілку для борщу.
Як приготувати солодкий гарбузовий хліб
- Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор, гарбузове пюре, сіль, корицю, муку, порошок до печива.
- Замісити тісто, під кінець вимішування додати олію, ще раз добре вимісити (тісто має бути не дуже густе).
- Поставити в тепле місце на 1 год. Викласти у змащену форму і зачекати ще 30 хв. Пекти 1 год за температури 180 градусів.
Скуштуйте також хліб гарбузовий з цибулею та горіхами.