Бездріжджовий хліб на кефірі

Бездріжджові хліби зараз, як кажуть, у тренді. Щоби дізнатися, що воно таке, треба приготувати.

Інгредієнти для бездріжджового хліба на кефірі

  • 1,5 скл. кефіру

  • 2,5-3 скл. борошна (грубого помелу і першого гатунку з висівками)

  • по 1 ч. ложці олії, соди, солі та цукру

  • 0,5 ч. ложки розпушувача

  • 2 ст. ложки будь-якого насіння.

Спробуйте також приготувати рисовий хліб.

Як приготувати хліб на кефірі

  • Духовку нагріти до 200 градусів, деко застелити пергаментом. У глибокій мисці змішати кефір, олію, сіль, цукор, насіння, додати половину норми борошна, потім соду і розпушувач, всипаючи поступово борошно, що залишилося, замісити тісто.
  • Воно не має бути щільним, але і не липким. Перекласти тісто у форму. Поставити в духовку, випікати близько 1 год.
  • Готовий хліб перекласти на решітку, остудити, накривши чистим сухим рушником. Такий хліб краще з’їсти того ж дня, бо наступного дня він стає трохи гливким.

Скуштуйте також манний хліб.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора