Бездріжджовий хліб на кефірі

Бездріжджові хліби зараз, як кажуть, у тренді. Щоби дізнатися, що воно таке, треба приготувати.
Інгредієнти для бездріжджового хліба на кефірі
1,5 скл. кефіру
2,5-3 скл. борошна (грубого помелу і першого гатунку з висівками)
по 1 ч. ложці олії, соди, солі та цукру
0,5 ч. ложки розпушувача
2 ст. ложки будь-якого насіння.
Спробуйте також приготувати рисовий хліб.
Як приготувати хліб на кефірі
- Духовку нагріти до 200 градусів, деко застелити пергаментом. У глибокій мисці змішати кефір, олію, сіль, цукор, насіння, додати половину норми борошна, потім соду і розпушувач, всипаючи поступово борошно, що залишилося, замісити тісто.
- Воно не має бути щільним, але і не липким. Перекласти тісто у форму. Поставити в духовку, випікати близько 1 год.
- Готовий хліб перекласти на решітку, остудити, накривши чистим сухим рушником. Такий хліб краще з’їсти того ж дня, бо наступного дня він стає трохи гливким.
Скуштуйте також манний хліб.