03.10.2015

Гарбузові кекси

Восени необхідно бодай раз випробувати цей рецепт. Мафіни з гарбуза виходять ароматними та яскраво-помаранчевими як осіннє листя. З кружкою ароматного трав’яного чаю в одній руці і з гарбузовим кексиком у іншим вмить зникають усі симптоми осінньої хандри.

Інгредієнти для мафінів з гарбузом

  • 400 г гарбуза

  • 1 скл. цукру

  • 4 яйця

  • 2 ч. ложки розпушувача

  • 300 г борошна

  • 2 ст. ложки подрібнених волоських горіхів

  • 150 мл олії

  • щіпка солі

  • цедра з 1/2 лимона

  • ванілін, кориця на смак.

  • Для поливки:
  • 2 ст.л. цукрової пудри

  • сік і цедра з 1/2 лимона

  • 200 г сметани.

Приготуйте також сирні кексики.

Як приготувати гарбузові кексики

  • Гарбуз натерти на дрібній тертці (як на деруни) або змолоти в блендері до консистенції пюре.
  • Яйця збити з цукром в пишну піну. Додати гарбузове пюре сіль, олію, борошно з розпушувачем, подрібнені горіхи, цедру, корицю, ванілін.
  • Все просто обережно вимішати, але не збивати.
  • Формочки для кекса змастити вершковим маслом або маргарином.
  • Ложкою викладати тісто в форми не більш як на 2/3 об’єму.
  • Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати близько 20 хв., до зарум’янення.
  • Приготувати поливку: усі інгредієнти добре змішати віничком або змолоти в блендері.
  • Дістати з духовки кекси, ще гарячими щедро змастити поливкою.
  • За цим же рецептом можна приготувати один кекс у великій формі. Але варто враховувати, що час випікання збільшується приблизно вдвічі.

Рекомендуємо також рецепт вівсяно-чорничних кексів.

Сподобався рецепт гарбузових кексиків – поширте його в соціальних мережах. Нехай смакує й вашим друзям.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.