Гарбузові кекси — рецепт мафінів з гарбуза з горіхами

Рецепт гарбузових кексів з додаванням волоських горіхів не може не порадувати як дітей так і дорослих. Мафіни з гарбуза приготувати дуже просто та не затратно.Все що потрібно це борошно,  цукор, яйця, горіхи, лимонна цедра та головний інгрідієнт, про який ви вже здогадались.

Восени необхідно бодай раз випробувати цей рецепт. Мафіни з гарбуза виходять ароматними та яскраво-помаранчевими як осіннє листя. З кружкою ароматного трав’яного чаю в одній руці і з гарбузовим кексиком у іншій вмить зникають усі симптоми осінньої хандри.

Інгредієнти для мафінів з гарбузом

  • 400 г гарбуза

  • 1 скл. цукру

  • 4 яйця

  • 2 ч. ложки розпушувача

  • 300 г борошна

  • 2 ст. ложки подрібнених волоських горіхів

  • 150 мл олії

  • щіпка солі

  • цедра з 1/2 лимона

  • ванілін, кориця на смак.

  • Для поливки:
  • 2 ст.л. цукрової пудри

  • сік і цедра з 1/2 лимона

  • 200 г сметани.

Приготуйте також сирні кексики.

Як приготувати гарбузові кексики

  • Гарбуз натерти на дрібній тертці (як на деруни) або змолоти в блендері до консистенції пюре.
  • Яйця збити з цукром в пишну піну. Додати гарбузове пюре сіль, олію, борошно з розпушувачем, подрібнені горіхи, цедру, корицю, ванілін.
  • Все просто обережно вимішати, але не збивати.
  • Формочки для кекса змастити вершковим маслом або маргарином.
  • Ложкою викладати тісто в форми не більш як на 2/3 об’єму.
  • Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати близько 20 хв., до зарум’янення.
  • Приготувати поливку: усі інгредієнти добре змішати віничком або змолоти в блендері.
  • Дістати з духовки кекси, ще гарячими щедро змастити поливкою.
  • За цим же рецептом можна приготувати один кекс у великій формі. Але варто враховувати, що час випікання збільшується приблизно вдвічі.

Витягувати кекси з форми варто після повного охолодження, так ваші ласощі не розваляться. За бажанням осінній овоч можете спочатку запекти, а тоді уже додавати до основної маси. Таким десертом можна пригощати навіть тих, хто не любить страви з гарбуза, адже завдяки пряним спеціям та цедрі лимону, смак самого гарбуза не відчувається. Якщо ж не говорити що є основним інгрідієнтом, ваші гості нізащо цього не здогадаються.

Коли будете додавати розпушувач в тісто, головне не перегніть палку, інакше ваші мафіни втечуть з формочок і матимуть не зовсім апетитний вигляд. Тому, якщо ви зрозуміли, що все таки забагато його додали, краще заповніть форми трохи менше ніж вказано в рецепті. Не любите цукрову пудру? Не проблема, можете прикрасити корицею, топленим шоколадом, або просто з’їсти.

Рекомендуємо також рецепт вівсяно-чорничних кексів.

Сподобався рецепт гарбузових кексиків – поширте його в соціальних мережах. Нехай смакує й вашим друзям.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора