02.10.2015

Салат «Баклажани по-турецьки»

Ця закуска – для любителів гострого. Однак якщо вам такі страви не до вподоби, рецепт можна підкорегувати: додати менше гострого перцю, часнику, помідорів, солі. Від цього салат не стане менш смачним, він стане трохи іншим на смак.

Інгредієнти для салату з баклажанів

Можна також приготувати мариновані баклажани «Як гриби».

Як приготувати баклажани по-турецьки

  • Баклажани почистити і порізати пів кружальцями або кружальцями завтовшки півсантиметра. Посолити і залишити на півгодини, щоб витік гіркий сік.
  • Після цього промити їх у воді, дати добре стекти.
  • Кожен шматочок обсмажити з обох боків в олії до золотистого кольору.
  • У болгарського перцю видалити насіння і плодоніжки і порізати його більшими шматками. Гострий перець теж почистити і дрібніше порізати.
  • Обидва види перцю змішати теж обсмажити в олії. Спочатку половину викласти на сковороду – нехай 5-6 хвилин посмажиться. При цьому його помішувати. Те саме зробити з іншою половиною.
  • Поки баклажани і перець холонуть, приготувати соус.
  • Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і змолоти на блендері до однорідної маси. Додати у них подрібнений часник, чорний перець, сіль, цукор, лимонний сік і потушкувати усе хвилин 10.
  • Овочі кімнатної температури залити охолодженим соусом, розмішати і дати промаринуватися 2-3 години.
  • Подаючи на стіл, салат прикрасити зеленню.

Дізнайтеся ще рецепт баклажанів зі смаком грибів.

Прокоментуйте, будь ласка, рецепт баклажанів по-турецьки – нам цікава ваша думка.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.