Салат «Баклажани по-турецьки»
Ця закуска – для любителів гострого. Однак якщо вам такі страви не до вподоби, рецепт можна підкорегувати: додати менше гострого перцю, часнику, помідорів, солі. Від цього салат не стане менш смачним, він стане трохи іншим на смак.
Інгредієнти для салату з баклажанів
Можна також приготувати мариновані баклажани «Як гриби».
Як приготувати баклажани по-турецьки
- Баклажани почистити і порізати пів кружальцями або кружальцями завтовшки півсантиметра. Посолити і залишити на півгодини, щоб витік гіркий сік.
- Після цього промити їх у воді, дати добре стекти.
- Кожен шматочок обсмажити з обох боків в олії до золотистого кольору.
- У болгарського перцю видалити насіння і плодоніжки і порізати його більшими шматками. Гострий перець теж почистити і дрібніше порізати.
- Обидва види перцю змішати теж обсмажити в олії. Спочатку половину викласти на сковороду – нехай 5-6 хвилин посмажиться. При цьому його помішувати. Те саме зробити з іншою половиною.
- Поки баклажани і перець холонуть, приготувати соус.
- Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і змолоти на блендері до однорідної маси. Додати у них подрібнений часник, чорний перець, сіль, цукор, лимонний сік і потушкувати усе хвилин 10.
- Овочі кімнатної температури залити охолодженим соусом, розмішати і дати промаринуватися 2-3 години.
- Подаючи на стіл, салат прикрасити зеленню.
Дізнайтеся ще рецепт баклажанів зі смаком грибів.
Прокоментуйте, будь ласка, рецепт баклажанів по-турецьки – нам цікава ваша думка.