27.09.2015

Італійський хліб з цибулею, помідорами та сиром

Яким би свіжим та смачним не був щойно куплений хліб у супермаркеті, той, який ви щойно дістали з духовки – куди кращий! Для хлібчика за цим рецептом не потрібно ні спеціальної форми для запікання, ні особливих пекарських навичок. А аромат у хаті стоятиме такий, що в очікуванні хрусткої скоринки зберуться не тільки ваші домашні, а й найближчі сусіди!

Інгредієнти Інгредієнти для італійського хліба

Спробуйте ще рецепт картопляного хліба, що довго не черствіє.

Як приготувати хліб з цибулею, помідорами та сиром

  • Просіяти борошно. Дріжджі залити теплою (не вище 40 градусів) водою, додати цукор і залишити на 15-20 хвилин.
  • Олію розігріти в сковороді, додати туди дрібно порізану цибулю, підсмажити до прозорості. Стежте, щоб не підгоріла, бо тоді у хліба буде гіркуватий смак. До цибулі додати дрібно порізаний помідор і готувати, поки не випарується сік, а засмажка перетвориться на густу пастоподібну масу.
  • Коли засмажка схолоне, додати її до дріжджів, розчинених у воді.
  • Туди ж всипати сіль, борошно і замісити нетуге тісто. Накрити його рушником, поставити в тепле місце, щоб підійшло. Коли тісто підросте, обім’яти рукою і ще раз легенько вимісити.
  • Деко будь-якої  форми, застелити пергаментним папером для випічки. Викласти туди тісто і поставити в тепло, щоб тепер уже підійшло у формі.
  • Розігріти духовку до 200 градусів.
  • Сир потерти на грубу тертку і посипати ним тісто.
  • Коли духовка достатньо нагріється, зменшити вогонь до 180 градусів і поставити туди хліб. Перших 15-20 хвилин дверцят не відчиняти!
  • Запікати до готовності: поверхня зарум’яниться, а сир стане рудо-коричневим.
  • Італійський хліб можна різати, а можна просто ламати руками. Найкраще смакує із гарячим супом, але не менш смачно і з українським борщем.

Приготуйте також гарбузовий хліб з цибулею та горіхами.

Сподобався рецепт італійського хліба з цибулею, помідорами та сиром? Поділіться враженнями у коментарях та соцмережах. Нам цікава ваша думка!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.