Рисовий хліб
Якщо маєте в холодильнику мисочку вчорашнього вареного рису – це чудово! З нього можна спекти оригінальний хлібчик.
Інгредієнти для рисового хліба
75 г сирого рису
550 г борошна
1 п. сухих дріжджів
250 г води
по 1 ч. ложці солі і цукру.
Можна додати 2 ст. ложки олії.
Дикий рис, вівсяні пластівці для прикраси.
Спробуйте також приготувати пісний лаваш з борошна і води.
Як приготувати рисовий хліб
- Рис зварити, трохи охолодити. У теплій воді розвести цукор, всипати дріжджі, почекати 15 хв до утворення шапочки.
- Борошно просіяти і змішати з сіллю, викласти в теплий рис, перемішати та влити воду с дріжджами.
- Вимісити тісто протягом 10 хв, накрити і поставити в тепле місце на годину-півтори.
- Тісто сформувати і викласти в прямокутну форму, дати підійти 20 хв. Посипати диким рисом і вівсяними пластівцями.
- Випікати в попередньо нагрітій духовці за температури 230 градусів 15 хв, потім за 190 градусів ще 45 хв.
Скуштуйте також французький багет з цибулею.