Бабусині рогалики з повидлом
Рецепт смачнючих коржиків родом з дитинства. Ласощі, які легко готуються і ніколи не набридають. А ще не спустошують гаманець, бо продуктів тут мінімум, та й ті недорогі. А скільки втіхи та радості буде дітям. І дорослим до кави чи чаю – чудовий додаток. Зберігайте рецепт у закладки – знадобиться сто разів, ще й дякуватимете!
Ingredients
200 г масла або маргарину
200 мл сметани
0,5 ч. ложки соди
дрібка солі
цукрова пудра
3 скл. пшеничного борошна
густе повидло
Спробуйте також приготувати пиріг “Кучерявий” з повидлом.
Directions
- Соду додати до сметани, розмішати і залишити на 5-10 хв.
- Охолоджене масло потерти на крупну тертку і змішати з борошном, перетираючи пальцями, щоб утворилися масляні крихти.
- Додати до масляно-борошняної суміші дрібку солі та сметану з розчиненою содою.
- Вимішати густе тісто, що не липне до рук.
- Накрити його плівкою і поставити у холод як мінімум на 1 годину.
- Дістати тісто і розділити на 4 частини.
- Кожну тоненько розкатати в круг і «сніжинкою» розрізати на 8 трикутників.
- На більшу частину кожного трикутника покласти по 0,5 чайної ложки густого повидла (якщо воно рідкувате, додайте у нього крохмаль з розрахунку 1 ч. ложка на 250 мл повидла) і скрутити трубочкою.
- Викласти рогалики на вистелене пергаментом деко.
- Випікати до рум’яного кольору.
- Готові коржики ще гарячими рясно обкачати в цукровій пудрі.
Рекомендуємо переглянути рецепт простого домашнього печива.
Якщо ви часто готуєте домашню випічку і вам сподобався рецепт рогаликів з повидлом, будь ласка, напишіть про це у коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.