31.03.2015

Бабусині рогалики з повидлом

Рецепт смачнючих коржиків родом з дитинства. Ласощі, які легко готуються і ніколи не набридають. А ще не спустошують гаманець, бо продуктів тут мінімум, та й ті недорогі. А скільки втіхи та радості буде дітям. І дорослим до кави чи чаю – чудовий додаток. Зберігайте рецепт у закладки – знадобиться сто разів, ще й дякуватимете!

Інгредієнти

Спробуйте також приготувати пиріг “Кучерявий” з повидлом.

Приготування

  • Соду додати до сметани, розмішати і залишити на 5-10 хв.
  • Охолоджене масло потерти на крупну тертку і змішати з борошном, перетираючи пальцями, щоб утворилися масляні крихти.
  • Додати до масляно-борошняної суміші дрібку солі та сметану з розчиненою содою.
  • Вимішати густе тісто, що не липне до рук.
  • Накрити його плівкою і поставити у холод як мінімум на 1 годину.
  • Дістати тісто і розділити на 4 частини.
  • Кожну тоненько розкатати в круг і «сніжинкою» розрізати на 8 трикутників.
  • На більшу частину кожного трикутника покласти по 0,5 чайної ложки густого повидла (якщо воно рідкувате, додайте у нього крохмаль з розрахунку 1 ч. ложка на 250 мл повидла) і скрутити трубочкою.
  • Викласти рогалики на вистелене пергаментом деко.
  • Випікати до рум’яного кольору.
  • Готові коржики ще гарячими рясно обкачати в цукровій пудрі.

Рекомендуємо переглянути рецепт простого домашнього печива.

Якщо ви часто готуєте домашню випічку і вам сподобався рецепт рогаликів з повидлом, будь ласка, напишіть про це у коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.