Просте домашнє печиво

Поділитись публікацією:

У кожної господині має бути такий рецепт-виручалочка, який не вимагає особливих грошових та часових затрат. Рецепт нашого печива – саме такий. Готується легко і швидко, а смак потішить і дорослих ласунів, і малечу, яка радітиме теплим ароматним коржикам.

Інгредієнти для домашнього печива

Приготуйте також просте печиво через м’ясорубку.

Як приготувати просте домашнє печиво

  • Масло кімнатної температури добре розтерти з цукром (цукру можна додати більше).
  • Додати соду, гашену оцтом, ванілін та борошно. Замісити тісто.
  • Загорнути його в торбинку та покласти в холодильник мінімум на 30 хв.
  • Дістати тісто, скрутити його в “ковбаски”, а потім порізати на однакові шматочки. Кожен шматочок скачати в кульку, трішки сплюснути і вмокнути одним боком в цукор або мак.
  • Можна також використати формочки для печива, але не варто розкочувати тісто надто тонко, щоб коржики вийшли грубенькими.
  • Викладати на деко, застелене пергаментом, цукровою (чи маковою) стороною догори.
  • Випікати в духовці при температурі 180 градусів до легкого підрум’янення.
  • Не пересушити. Готове печиво має легко розламуватися.

Радимо також рецепт сирного печива.

Якщо вам сподобався рецепт простого домашнього печива, поділіться враженнями у коментарях та порекомендуйте рецепт своїм друзям у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...