Сир “Панір”

Рецепт домашнього сиру, у якості якого ви можете бути впевненими на сто відсотків. Приготувавши його одного разу, ви більше ніколи не купуватимете цей сир у магазині. Він ароматний і тримає форму, чудово ріжеться на скибочки, які можна покласти на канапку. А ще цей сир можна запанірувати в яйці та борошні і підсмажити – просто неймовірна смакота!

Ingredients

Рекомендуємо також приготувати плавлений сир “Янтар” у домашніх умовах.

Directions

  • Молоко вилити в каструлю з товстим дном, всипати сіль і поставити на помірний вогонь. Щойно молоко почне закипати, вимкнути вогонь і додати 1 ч. ложку лимонної кислоти, попередньо розчинену у 50 мл води. Обережно перемішати ложкою в кілька прийомів.
  • Коли молочна маса перетвориться на жовто-зеленувату сироватку, в якій плавають сирні згустки, перестати мішати і залишити на хвилин 10-15.
  • Приготувати друшляк, вистелити його складеною вдвоє марлею. Вилити молочно-сирну масу в друшляк, загорнути краї марлі і залишити на 2-3 години для стікання сироватки.
  • Сир виходить вологим і м’яким. Для любителів більш сухого і щільного паніру рекомендується зверху поставити невеличкий вантаж і витримати під пресом 6-7 годин.
  • Перед подачею на стіл панір порізати на шматочки товщиною 0,5 см. Якщо шматочки сиру обмокнути в борошні і яйці та підсмажити на олії, можна подавати як самостійну окрему страву.

Спробуйте ще приготувати домашній сир “Бринза”.

Якщо вам сподобався рецепт домашнього сиру, будь ласка, прокоментуйте його та поширте у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора