«Ананаси» з кабачків на зиму

Щоб не купувати дорогої закордонної екзотики, українські господині придумали, як власноруч зробити ананаси, які не відрізниш від справжніх. І тут їх виручив універсальний овоч – кабачок.

Інгредієнти для страви

  • 3 кілограми кабачків (очищених від насіння і шкірки)

  • 800 грамів цукру

  • 2 літри води

  • 2 чайні ложки лимонної кислоти

  • 10 грамів ананасової есенції.

Спробуйте ще приготувати консервовані на зиму кабачки.

Як приготувати ананаси із кабачків

  • Кабачки порізати в миску кубиками і залити холодною перевареною водою, у якій заздалегідь розчинили лимонну кислоту. У такому вигляді кабачки повинні настоюватися 8-10 годин при кімнатній температурі (можна залишити на ніч).
  • Після цього до кабачків додати цукор та ананасову есенцію, усе добре розмішати, викласти у каструлю з антипригарним дном і поставити на вогонь.
  • Коли цукор повністю розчиниться, кабачки розкласти у півлітрові банки, залити сиропом, що залишився і стерилізувати 10 хвилин.
  • Після цього винести банки у прохолодне місце.

Дізнайтеся також рецепт кабачкової ікри.

Якщо вам сподобався рецепт «ананасів» з кабачків на зиму, прокоментуйте його на сайті та поширте в соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора