09.09.2015

Квашені крученики з капусти

Не любите шаткувати капусту або не маєте на це часу? І не треба! Ось вам нова ідея і оригінальний рецепт. Квашену капусту нашвидкуруч можна приготувати з цілих листочків. Вийде чудова закуска, яку можна зберігати тривалий час у холодильнику. Смакує як із простими гарнірами, так і з основними стравами. А ще це просто розкішний закусон!

Інгредієнти для кручеників з капусти

  • 1 капустина

  • 5–6 морквин

  • 6 зубців часнику

  • сіль, цукор

  • 50 мл оцту

  • прянощі.

Приготуйте також капусту квашену часником та буряком.

Як приготувати квашені крученики з капусти

  • Із головки капусти вирізати качан, опустити у киплячу воду, відділити листки, згорнути їх як на голубці, тільки без начинки.
  • Крупно натерти моркву, порізати часник.
  • У чисті літрові банки або каструлю викласти шарами капусту, моркву, часник і так далі до плічок, залити киплячим розсолом.
  • Для розсолу: вода, чорний перець горошком, гвоздика, сіль, цукор, оцет.
  • Щільно закрити ємність, поставити в холодильник, на третій день можна їсти.
  • Між шарами можна ще покласти тоненькі шматочки порізаного сирого буряка – тоді крученики набудуть приємного рожевого кольору.

Скуштуйте також капусту у медовій заливці.

Вам сподобався рецепт квашених кручеників з капусти – будь ласка, напишіть про це в коментарях та поділіться ним з друзями!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.