Квашені крученики з капусти
Не любите шаткувати капусту або не маєте на це часу? І не треба! Ось вам нова ідея і оригінальний рецепт. Квашену капусту нашвидкуруч можна приготувати з цілих листочків. Вийде чудова закуска, яку можна зберігати тривалий час у холодильнику. Смакує як із простими гарнірами, так і з основними стравами. А ще це просто розкішний закусон!
Інгредієнти для кручеників з капусти
Приготуйте також капусту квашену часником та буряком.
Як приготувати квашені крученики з капусти
- Із головки капусти вирізати качан, опустити у киплячу воду, відділити листки, згорнути їх як на голубці, тільки без начинки.
- Крупно натерти моркву, порізати часник.
- У чисті літрові банки або каструлю викласти шарами капусту, моркву, часник і так далі до плічок, залити киплячим розсолом.
- Для розсолу: вода, чорний перець горошком, гвоздика, сіль, цукор, оцет.
- Щільно закрити ємність, поставити в холодильник, на третій день можна їсти.
- Між шарами можна ще покласти тоненькі шматочки порізаного сирого буряка – тоді крученики набудуть приємного рожевого кольору.
Скуштуйте також капусту у медовій заливці.
Вам сподобався рецепт квашених кручеників з капусти – будь ласка, напишіть про це в коментарях та поділіться ним з друзями!