Печиво «Чуррос»
Печиво, яке має іспанське коріння, зараз популярне у всьому світі. Це хрустке смажене тісто у вигляді тоненьких паличок, рідше кілечок. У деяких країнах у нього додають начинку. В Іспанії це печиво завжди на столі під час сніданку.
Інгредієнти для печива
Як приготувати печиво «Чуррос»
- В каструлю вилити воду, додати молоко, сіль і цукор, поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до кипіння.
- Просіяти муку і додати в каструлю до рідких інгредієнтів, все ретельно перемішати до утворення однорідної маси і зняти з вогню.
- Залишити на деякий час, щоб маса охолонула і потім швидко замісити тісто, щоб процес замішування тривав не більше 2 хвилин.
- Додати в тісто яєчний білок і знову вимісити, щоб тісто було однорідним, але щільним і гладеньким.
- Готове тісто набрати в кондитерський шприц, за допомогою якого отримаємо потрібного розміру палички.
- У глибоку сковорідку налити багато олії і розігріти. Замість сковорідки можна використовувати фритюрницю.
- На розігріту сковорідку з олією видавити кондитерським шприцом тісто у формі палички, зрізуючи ножицями, формуючи печиво потрібної довжини.
- Можна заготувати перед смаженням палички, а можна їх видавлювати відразу в сковорідку.
- Готове печиво покласти на серветки або рушничок, щоб позбутися зайвої олії.
- Подавати можна посипавши цукром чи пудрою, але за класичним рецептом їх нічим не посипають, а відразу споживають.
А ви готували іспанське печиво «Чуррос»? Діліться коментарями та рецептом у соціальних мережах.