Золотисті картопляні кульки
Чудовий варіант гарніру із картопляного пюре. Звісно, зловживати ним не варто – смажене ж. Але якщо ви приготуєте такі кульки, коли у дім прийдуть гості, – ваші кулінарні здібності будуть поціновані гідно.
Інгредієнти для страви
1 кілограм картоплі
80 грамів вершкового масла
2 яйця
борошно для панірування
сіль
чорний мелений перець
олія для смаження
Спробуйте ще приготувати картопляні палички з сиром.
Як приготувати картопляні кульки
- Картоплю слід почистити і відварити у підсоленій воді до напівготовності.
- Злити воду і ретельно розтерти картоплю до стану пюре.
- Влити розтоплене вершкове масло, додати яйця, поперчити.
- При цьому масу швидко розтирати дерев’яним товкачиком.
- Із теплої суміші формувати кульки, панірувати їх у борошні і смажити у великій кількості олії у глибокій сковороді чи каструлі.
- Подавати як гарнір.
Радимо також рецепт картопляних кошичків.