Запіканка з бананів
Банан – найдоступніший заморський фрукт, що містить чимало поживних речовин та вітамінів і майже не містить жиру. Кожного року у світі з’їдають 100000000000 бананів. Він займає 4-те місце серед усіх сільськогосподарських культур, після пшениці, рису і кукурудзи. Пропонуємо приготувати запіканку з бананами за нашим простим рецептом. Ніжний, смачний та ще й корисний банановий десерт обов’язково сподобається і вам, і вашим рідним.
Інгредієнти для запіканки
Спробуйте ще приготувати бананово-сирну запіканку на парі.
Як приготувати бананову запіканку
- Масло дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі на деякий час, щоб розм’якло.
- Борошно просіяти і додати розпушувач для тіста, 2 столові ложки цукру, 100 грамів вершкового масла, яйце, дрібку солі, сметану і ретельно вимішати до однорідності. Тісто закрити харчовою плівкою і відправити на 30 хвилин у холодильник.
- На сковорідці розтопити 50 грамів вершкового масла, додати 100 грамів цукру, варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб цукор і масло розтали.
- Підготувати форму для запіканки, влити на дно приготовлену, ще гарячу карамель, розподілити по всій формі.
- Банани почистити, розрізати вздовж навпіл і викласти в форму, розрізом на карамель. Все робити потрібно швидко, тому що карамель миттєво застигає.
- З холодильника дістати тісто, розкатати його за розміром форми і викласти поверх бананів.
- В розігріту духовку відправити запіканку і пекти при температурі 200º близько 35 хвилин.
- Дістати з духовки і перевернути форму на велику тарілку, щоб карамелізовані банани опинилися зверху.
Рекомендуємо також рецепт рисової каші з карамелізованими бананами.
Сподобався рецепт бананової запіканки? Напишіть про свої враження у коментарях та поділіться рецептом з друзями в соціальних мережах.