Яблучний пиріг із заварним кремом
Цей пиріг смачний ще теплим. Та наступного дня він стає ще смачнішим. Якщо одразу після випікання тісто кришиться, а крем дуже м’який (хоч у цьому теж є своя родзинка), то через ніч пиріг стає суцільним, монолітним, він легко нарізається і просто тане у роті. Записуйте рецепт.
Інгредієнти для яблучного пирога
Можна ще приготувати яблучний пиріг із родзинками.
Як приготувати пиріг з яблуками та кремом
- Спочатку слід замісити тісто для пирога. Для цього яйце потрібно збити з цукром, додати сметану, розпушувач та ванілін. Усе вимішати.
- В окрему глибоку миску всипати трохи (1-1,5 склянки) борошна і перетерти його з маслом. Зауважимо, що масло треба попередньо вийняти з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
- У крихти з борошна та масла вилити рідку суміш і замісити тісто. Досипати ще борошна. Тісто має стати м’яким, але до рук не повинно липнути.
- Розділити його на дві частини: більшу (2/3) і меншу (1/3). Покласти на півгодини в холодильник.
- Тим часом зварити крем. Яйце збити з цукром, додати крохмаль і ванілін, усе ретельно вимішати. Поступово додавати молоко і розмішувати, стежачи, щоб не було грудочок.
- Суміш поставити на вогонь чи на «водяну баню» і варити помішуючи, поки не загусне.
- Яблука очистити від серцевини та шкірки, нарізати кубиками.
- Вийняти з холодильника тісто. Більшу частину розкачати і викласти у глибоку форму так, щоб були бортики. На тісто викласти яблука і залити кремом.
- З меншої частини тіста розкачати круг, порізати його на смужки і викласти на пиріг у вигляді сітки.
- Випікати пиріг 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Зверху можна посипати цукровою пудрою.
Радимо також рецепт простого яблучного пирога.
Поділіться рецептом яблучного пирога з заварним кремом зі своїми друзями у соціальних мережах.