Яблучний пиріг без тіста | Рецепт насипної шарлотки без яєць

Найсмачніший яблучний пиріг без тіста можна запросто приготувати в домашніх умовах. Як приготувати насипний пиріг з яблук без яєць? Пропоную разом приготувати  шарлотку з яблуками за самим простим рецептом.

Рецепт яблучного десерту практично з нічого. Невже з таких складників може вийти торт? Так! Готувати його настільки просто, що навіть не доведеться забруднювати руки. А який він смачний! З таким рецептом можуть впоратись не лише початківці, а й діти. До речі, ви можете змінювати начинки на будь-які інші:  вишні, абрикоси, чорниці, І гарантую, цей рецепт стане вашим улюбленим та незамінним.

Рецепт яблучного пирога без тіста

Хочете порадувати своїх близьким чимось солодким та смачним, але не хочете “гратись” із тістом? Тоді цей рецепт точно вам сподобається. Головний плюс, це те що такий десерт взагалі не затратний, для нього не потрібно багато інгрідієнтів чи кухонного приладдя, не потрібно взбивати, замішувати тісто , після приготування якого лишається гора немитого посуду.

Чудово смакує із кулькою морозива,чи вершками, подавати можна одразу гарячим посипавши цукровою пудрою чи полити поверхню розтопленим шоколадом. Ультра легкий пиріг, який можна зробити на швидку руку. Не повірите, але на приготування ви витратите лише 8 хвилин. Тому такий варіант, може врятувати вас від неочікуваного візиту гостей.

Ingredients

  • 4–5 яблук

  • 100–150 г масла

  • 1 скл. манки

  • 1 скл. борошна

  • 1 скл. цукру

  • 1,5 ч. ложки розпушувача для тіста (можна замінити содою)

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

Рекомендуємо ще рецепт простого яблучного пирога.

Directions

  • Для сухої суміші змішати всі складники.
  • Яблука натерти.
  • У змащену форму викладати шарами: суха суміш, начинка, суміш, начинка, суміш, натерте або нарізане тонкими пластинами охолоджене масло.
  • Випікати за 180 градусів 40–45 хв. Перед подачею трохи охолодити.

Яблука краще очистити від шкірки, хоча це не обов’язково, і залежить від самих плодів. Після того як натрете їх на тертці взбризніть лимонним соком щоб не потемніли, а потім посипте корицею для аромату, та приємного присмаку. Сорти краще обирати з “кислинкою”. Пиріг виходить трохи розсипчастим, з легкою скоринкою, проте в середині дуже ніжний і тане в роті.

Для зручності користуйтеся силіконовою формою, якщо ж її у вас нема, то збризніть звичайну водою, щоб пергаментний папір краще тримався стінок. Масло краще всього покласти заздалегіть в морозилку на годину, щоб краще натиралось. Обов’язково верхній шар має бути з тіста. Якщо яблука ваші не дуже соковиті можна додати трішки соропу (тепла вода з цукром).

Якщо ви не хочете хрустку випічку, то після того, як викладете всі інгрідієнти у форму, залийте їх склянкою гарячого молока, і проколіть ножем у кількох місцях, щоб молоко рівномірно розпроділилось. Але тоді вже не використовуйте вершкове масло. Для різноманітності можете чергувати не лише фрукти з пісочною крихтою, а й додати ще ягідний джем, але обирайте не дуже солодкий. За 5 хвилин до готовності, присипте цукром поверхню шарлотки, для хрусткої скоринки. Щоб випічка розрізалась ідеально, зачекайте поки вона охолоне.

Спробуйте також приготувати яблучну шарлотку з хліба.

Якщо вам сподобався рецепт яблучного пирога без тіста, порекомендуйте його друзям у соціальних мережах та прокоменуйте на нашому сайті.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора