Вишнево-вершковий десерт
Неймовірний кисло-солодкий смак, чудова ніжна консистенція цього десерту не залишить байдужою не лише малечу, а й дорослу частину вашої сім’ї. Це корисні солодощі, якими хочеться смакувати повільно і не поспішаючи. А коли вони закінчуються, готувати їх знову і знову. До речі, вживання вишень у їжу підвищує гемоглобін, знижує високий артеріальний тиск і зміцнює капіляри.
Інгредієнти для десерту
Спробуйте також приготувати молочний коктейль з какао і вишенькою.
Як приготувати вишневий десерт з вершками
- Вишні (якщо заморожені, розморозити, але не до кінця) покласти в блендер, залити вершками і змолоти до однорідної маси.
- У маленьку каструльку налити, додати цукор, поставити на плиту і на середньому вогні довести до кипіння.
- Зняти з вогню, дати постояти 5 хв. Всипати швидкорозчинний желатин і ретельно перемішати до повного його розчинення.
- Охолодити молочну суміш до кімнатної температури, час від часу помішуючи, щоб на поверхні не утворилася плівочка.
- З’єднати ягідну масу з молочною і дуже ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
- Отриману суміш налити у креманки чи низькі келихи.
- Поставити в холодильник для охолодження і застигання мінімум на дві години. Коли застигне, оформити на ваш смак: наприклад, покласти зверху шапочку зі збитих вершків та покласти цілі ягідки.
- Порада від ЇСТИ: вишнево-вершкову масу можна залити не в окремі посудинки, а в одну широку, бажано прямокутну, а коли десерт застигне, порізати його на порційні квадратики, кожен прикрасити збитими вершками і посипати шоколадними крихтами.
Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі з вишнями.
Вам сподобався рецепт вишнево-вершкового десерту? Готуєте подібний та ще смачніший? Відкрийте свій секретний інгредієнт – напишіть про це у коментарях.