Торт «Трухлявий пеньок» зі сметанним кремом

Дуже простий і трохи незвичайний тортик. Незвичайності йому додає один зі складників – варення, завдяки якому коржі у розрізі мають особливий вигляд. Попри не дуже естетичну назву, торт виходить апетитний, ніжний, ароматний. До того ж вдається навіть у зовсім недосвідчених господинь.


Інгредієнти для торта

Тісто:

2 яйця

1 склянка цукру

1 склянка кефіру

1 склянка смородинового або вишневого варення

2 чайні ложки соди, погашені оцтом

2 склянки борошна

0,5 склянки грецьких горіхів

Крем:

2 склянки сметани

5 столових ложок цукру

 

Можна також спекти медовий торт на сковороді.

 

Як приготувати торт «Трухлявий пеньок»

Яйця збиваємо з цукром, додаємо кефір, погашену оцтом соду, варення. Знову збиваємо.

Наприкінці всипати борошно і горіхи. Вимішати ложкою. Збивати не потрібно.

З цього тіста потрібно випекти 1 або 2 коржі. Якщо ви спечете 1 корж, його потім треба розрізати на 2.

Пекти у форсі, змащеній маслом і посипаній борошном, при температурі 200 градусів.

Для приготування крему сметану потрібно збити з цукром. Перешарувати коржі. Торт прикрасити на власний смак.

 

Радимо ще рецепт шоколадно-сметанного торта.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone