Шоколадно-сметанний торт

Легкий, ніжний, повітряний торт, у якому гармонійно поєднуються шоколадні коржі зі сметанним кремом. Приготуйте його раз, і вам неодмінно захочеться пекти його знову.
Інгредієнти для торта
- Для тіста:
5 яєць
1 склянка цукру
півсклянки сметани
2 чайні ложки амонію
6 столових ложок топленого вершкового масла
4 столові ложки какао
1 чайна ложка соди, погашеної оцтом
- Для крему:
1 склянка сепараторної сметани
1 склянка магазинної (або гладишкової) сметани
1 склянка цукру
2 столові ложки какао
100 грамів шоколаду
Можна також приготувати шоколадний торт «Посмішка негра».
Як готувати шоколадний торт
- Яйця збити з цукром. Збиваючи, додати сметану, потім розтоплене масло, згодом амоній та соду. Наприкінці – борошно і какао. Після цього вже не збивайте, а акуратно вимішайте.
- Тісто повинно бути, як густа сметана.
- Виливайте частинами на форму і випікайте при температурі 200 градусів. Залежно від розміру форми виходить 3-4 коржі.
- Для крему збийте сметану із цукром і додайте какао.
- Перемажте коржі. Зверху торт посипте тертим шоколадом або розтопіть шоколад і полийте.
Спробуйте ще рецепт шоколадного штруделя.