Торт «Наполеон» на пиві

Різні є способи приготування «Наполеона». І кожного разу цей торт виходить смачний. Який «Наполеон» на пиві – дізнаєтеся, приготувавши його за цим рецептом.

Інгредієнти для торта

  • Для тіста:
  • 1 пачка (250 грамів) маргарину

  • 1 склянка пива

  • борошно

  • Для крему:
  • півлітра молока

  • 1 яйце

  • 1,5 склянка цукру

  • 2 столові ложки борошна

  • 300 грамів вершкового масла

  • 2 столові ложки коньяку

Спробуйте ще рецепт «Наполеона» у домашніх умовах.

Як приготувати торт

  • Маргарин покласти на стіл чи на дошку і сікти його разом з борошном великим ножем. Коли суміш перетвориться на крихти, поступово доливати пиво і продовжувати сікти ножем (не місити!). При цьому при потребі, якщо тісто зарідке, підсипати борошно.
  • Так сікти, поки маса не перетвориться на суцільне тісто.
  • Зліпити його докупи руками і поділити на 7-8 частин. Покласти в холодильник на 2 години.
  • Кожну частину тоненько розкачувати, класти на деко, колоти виделкою і випікати при температурі 200 градусів.
  • Для крему яйце розтерти з цукром, всипати борошно, влити молоко і все ретельно вимішати. Цю масу варити на «водяній бані» (посудину з кремом поставити в посудину з водою, яку, у свою чергу, поставити на вогонь), поки не стане густа.
  • Коли крем охолоне, додати м’яке масло і збити. Наприкінці влити кілька ложок коньяку.
  • Коржі перемазати. Зверху посипати крихтами з одного коржа. Поставити торт хоча б на 12 годин, аби коржі зм’якли від крему.

Радимо також приготувати торт-закуску «Наполеон».

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора