Різні є способи приготування «Наполеона». І кожного разу цей торт виходить смачний. Який «Наполеон» на пиві – дізнаєтеся, приготувавши його за цим рецептом.


Інгредієнти для торта

Тісто:

1 пачка (250 грамів) маргарину

1 склянка пива

борошно

Крем:

півлітра молока

1 яйце

1,5 склянка цукру

2 столові ложки борошна

300 грамів вершкового масла

2 столові ложки коньяку

 

Спробуйте ще рецепт «Наполеона» у домашніх умовах.

Як приготувати торт

Маргарин покласти на стіл чи на дошку і сікти його разом з борошном великим ножем. Коли суміш перетвориться на крихти, поступово доливати пиво і продовжувати сікти ножем (не місити!). При цьому при потребі, якщо тісто зарідке, підсипати борошно.

Так сікти, поки маса не перетвориться на суцільне тісто.

Зліпити його докупи руками і поділити на 7-8 частин. Покласти в холодильник на 2 години.

Кожну частину тоненько розкачувати, класти на деко, колоти виделкою і випікати при температурі 200 градусів.

Для крему яйце розтерти з цукром, всипати борошно, влити молоко і все ретельно вимішати. Цю масу варити на «водяній бані» (посудину з кремом поставити в посудину з водою, яку, у свою чергу, поставити на вогонь), поки не стане густа.

Коли крем охолоне, додати м’яке масло і збити. Наприкінці влити кілька ложок коньяку.

Коржі перемазати. Зверху посипати крихтами з одного коржа. Поставити торт хоча б на 12 годин, аби коржі зм’якли від крему.

 

Радимо також приготувати торт-закуску «Наполеон».


 

Залишити коментар

Your email address will not be published.