Торт медово-шоколадний
Цей шоколадний торт готується дуже швидко і легко. Та й потрібні продукти зазвичай є у кожному холодильнику. Тому не обов’язково чекати свята, щоб спекти медовий торт. Свято собі можна зробити просто зараз.
Інгредієнти для торта
Можна ще приготувати сметанно-шоколадний торт.
Як приготувати шоколадно-медовий торт
- У каструлю вибити яйця, всипати цукор, додати мед і соду та все збити. Тепер суміш поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати, поки суміш почне пінитися. Зняти з вогню.
- Додати масло. Коли воно розтане, усе розмішати.
- У миску насипати трохи борошна і вливати рідку суміш, замішуючи тісто. При потребі борошно досипати. Має вийти м’яке тісто.
- Розділити його на 10-12 частин. З кожної розкачувати круг, викладати його у круглу форму і випікати при температурі 180 градусів. Коржі печуться дуже швидко: на кожен потрібно десь 4 хвилини.
- Коли коржі охолонуть, перемазати їх кремом.
- Для крему яйця збити з цукром, додати борошно і вимішати. Поступового лити молоко і розмішувати суміш. Поставити її на вогонь і варити, постійно помішуючи, поки не загусне.
- Коли заварна маса охолоне до кімнатної температури, додати до неї масло (теж кімнатної температури) і збити.
- Найгірший (перепечений, деформований) корж залишити. Подрібнити його на крихти і обсипати ними верх і боки торта.
Радимо ще рецепт медового торта з чорносливом.