Торт медово-шоколадний

Цей шоколадний торт готується дуже швидко і легко. Та й потрібні продукти зазвичай є у кожному холодильнику. Тому не обов’язково чекати свята, щоб спекти медовий торт. Свято собі можна зробити просто зараз.

Інгредієнти для торта

  • Тісто:
  • 3 яйця

  • 3 столові ложки меду

  • 1,5 склянки цукру

  • 2 чайні ложки соди

  • 100 грамів маргарину

  • 2 столові ложки какао

  • борошно

  • Крем:
  • 3 яйця

  • 1,5 склянки цукру

  • 4 столові ложки борошна

  • 800 мілілітрів молока

  • 150 грамів вершкового масла

Можна ще приготувати сметанно-шоколадний торт.

Як приготувати шоколадно-медовий торт

  • У каструлю вибити яйця, всипати цукор, додати мед і соду та все збити. Тепер суміш поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати, поки суміш почне пінитися. Зняти з вогню.
  • Додати масло. Коли воно розтане, усе розмішати.
  • У миску насипати трохи борошна і вливати рідку суміш, замішуючи тісто. При потребі борошно досипати. Має вийти м’яке тісто.
  • Розділити його на 10-12 частин. З кожної розкачувати круг, викладати його у круглу форму і випікати при температурі 180 градусів. Коржі печуться дуже швидко: на кожен потрібно десь 4 хвилини.
  • Коли коржі охолонуть, перемазати їх кремом.
  • Для крему яйця збити з цукром, додати борошно і вимішати. Поступового лити молоко і розмішувати суміш. Поставити її на вогонь і варити, постійно помішуючи, поки не загусне.
  • Коли заварна маса охолоне до кімнатної температури, додати до неї масло (теж кімнатної температури) і збити.
  • Найгірший (перепечений, деформований) корж залишити. Подрібнити його на крихти і обсипати ними верх і боки торта.

Радимо ще рецепт медового торта з чорносливом.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора