Пляцок з чорносливом | Медово-бісквітний торт | Рецепт зі сметаною

Сьогодні, ми розповімо як приготувати медово-бісквітний торт з чорносливом та сметаною що тане в роті. Рецепт пухкого пляцка з медом та чорносливом в домашніх умовах.

У  цьому домашньому торті медовий бісквіт дуже ніжний і повітряний, а завдяки сметанному крему він стає ще ніжнішим. Один раз скуштувавши, ви ніколи  не забудете смак цього десерту.

Рецепт пляцка з чорносливом

Ніжна бісквітна структура в поєднанні сметанного крему, робить його настільки повітряним та м’яким, що просто неможливо відірватись. Зараз, нажаль важко найти справжній медівник без консервантів та олійного крему, тому пропоную разом приготувати дійсно смачний торт. Подавати можна як з гарячим чаєм, так і з прохолодними напоями. Для подачі посипте шматочками горіхів з ягодами.

Інгредієнти для медового пляцка

  • Для тіста:
  • 6 яєць

  • 2 склянки цукру

  • півсклянки меду (можна штучного)

  • 2 чайні ложки соди, погашеної оцтом

  • 2 склянки борошна

  • Для крему:
  • 1 склянка сепараторної сметани

  • 1 склянка магазинної або гладишкової сметани

  • 1,5 склянки цукру

  • 200 грамів чорносливу

  • Для глазурі:
  • 100 грамів вершкового масла

  • 150 грамів цукру

  • 2 столові ложки молока

  • 2 столові ложки какао

Можна також приготувати медівник із заварного тіста.

Як приготувати медовий торт

  • Білки відділити від жовтків і збити у круту піну. Всипати поступово цукор і додати жовтки, збиваючи далі. Коли цукор розтане, додати мед і соду. Мед можна брати штучний, але все ж, коли є хоч трохи натурального меду, торт смачніший.
  • Всипати борошно і обережно вимішати тісто. Спекти з нього 3 однакові коржі.
  • Коли охолонуть, перемазати кремом.
  • Для цього збити сметану з цукром.
  • Чорнослив помити, обдати окропом і дрібно порізати.
  • Кожен корж змазувати кремом і посипати чорносливом. Верх торта залити глазур’ю.

Гарним варіантом буде додати чайну ложку ванільного цукру чи екстракту, для приємного аромату. До чорносливу можете додати й інші сухофрукти на ваш смак, цедру лимона чи навіть шматочки шоколаду. Горіхи можете використовувати теж будь-які.

Десерт краще готувати за день до подачі,щоб він встиг просочитись, адже коржі які ви спечете, після охолодження сильно затвердіють, але не хвилюйтесь, так має бути, після перемащування, вони стануть м’якими та соковитими. Головне не шкодуйте сметанного крему. Тісто під час розкатування буде липнути до рук, так має бути, і ні в якому разі не досипайте борошна, інакше зробите його забитим, можете присипати ним лише поверхню на якій працюватимете.

Якщо вас не влаштовуватиме форма коржів, можете обрізати акуратно бока, але колши ще вони гарячі. крихту використайте також в якості прикраси. Щоб крем вийшов густим, обирайте 30 % жирності, в іншому випадку можна додати згущувача. Розкатане тісто варто проткнути кілька разів виделкою, щоб не здулось при випіканні.

Радимо ще рецепт медівника у мультиварці.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора