Тонкий лаваш на сковороді
Одразу попередимо істинних знавців кавказької кухні: наш рецепт тонкого лавашу записаний не з вуст вірменської чи грузинської господині, тому може відрізнятися від автентичного. Але ці тоненькі коржики не вимагають високопрофесійних кухарських умінь і вдаються завжди. А як смакують! Особливо гарячими.
Інгредієнти для тонкого лавашу
250 мл води
20 г пресованих дріжджів
щіпка солі
1 чайна ложка цукру
2 столові ложки олії
пшеничне борошно
Спробуйте приготувати з лавашу ліниві пиріжки-вертики.
Як приготувати лаваш на сковороді
- Приготувати опару. Дріжджі посипати цукром, розім’яти ложкою, залити теплою водою, додати 2 столові ложки борошна, перемішати і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин.
- Додати в опару олію, сіль та просіяне борошно – стільки, щоб вийшло м’яке, “слухняне” тісто. Вимішувати тісто руками протягом 10-15 хвилин. Або в хлібопічці на режимі “тісто”.
- Сформувати колобок, покласти в миску, накрити рушником. Поставити в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб тісто підійшло.
- Коли тісто підніметься вдвічі, вимісити ще раз і поділити на 12 частин.
- Розігріти пательню.
- Кожен шматочок тіста перш розминати в руках, формуючи кульку, а тоді розкочувати качалкою якомога тонше.
- Тоненькі пляцочки викладати на добре розігріту, нічим не змащену пательню і випікати.
- Коли на поверхні з’являться пухирці, перевернути на інший бік. Не варто підсмажувати надто сильно, інакше коржі пересушаться і будуть ламкими.
- Готові коржі лавашу складати гіркою один на одний і накривати рушником, щоб не висихали.
- У такий лаваш можна загорнути будь-яку начинку або споживати замість хліба.
Рекомендуємо також приготувати лаваш на борошні й воді.
Якщо вам сподобався рецепт тонкого лавашу на сковороді, висловіть свою думку на сайті та поширте його серед друзів у соціальних мережах.