Тістечко «Корзинка» з білковим кремом
Пропонуємо ще один рецепт тістечка, яке родом з дитинства. Популярні колись пісочні корзинки із заварним білковим кремом можна було купити в кожному кондитерському магазині. А тепер ви можете приготувати їх власноруч.
Інгредієнти для тістечка
- ТІсто:
100 грамів вершкового масла
2 жовтки
70 грамів цукру
половина чайної ложки розпушувача
- Крем:
2 білки
150 грамів цукру
50 грамів води
6-7 крапель лимонного соку
- А також:
100 грамів джему
Можете також спробувати рецепт тістечка «Картопля».
Як приготувати «Корзинки» з кремом
- Жовтки розтерти з цукром, додати розпушувач, масло, борошно і замісити тісто.
- Розкачати його завтовшки 5-7 міліметрів. За допомогою перевернутих формочок для кексів вирізати коржики і класти їх у ці ж формочки, змащені вершковим маслом. Краї коржиків мають виступати трохи на бортики формочок, тож коржики утворюватимуть своєрідні «корзинки».
- Випікати кекси при температурі 200 градусів.
- З води і цукру зваріть сироп. Потрібно, щоб він кипів не менше 5 хвилин. Білки збийте у круту піну і тонким струменем, продовжуючи збивати, вливайте гарячий сироп. Додайте лимонний сік і збивайте ще 1-2 хвилини.
- Одразу масу перекладіть у кондитерський мішок.
- Охолоджені корзинки намастити джемом. А поверх з кондитерського мішка видушити білковий крем. Можна прикрашати фруктами, шоколадом – за вашим смаком.
Радимо ще приготувати молочні коржики.
Сподобався рецепт тістечок «Корзинка» з білковим кремом? Поділіться ним у соціальних мережах із друзями.