25.11.2015

Свинина, запечена в рукаві у мультиварці

Ароматна, соковита, натуральна, неймовірно смачна свинина, приготовлена в мультиварці у власному соку, без жодного грама жиру чи олії. У рецепті усього чотири складники, а смак – на мільйон. Приготуйте – вашим рідним сподобається.


Інгредієнти для запеченого м’яса

1 кг свинини (найкраще підійде шия)

5-6 зубців часнику

сіль, чорний мелений перець до смаку.

 

Рекомендуємо також рецепт свинячої шинки в торбинці.

Як приготувати свинину в мультиварці

М’ясо ретельно вимити, промокнути паперовою серветкою. Натерти сіллю, перцем і часником.

Покласти м’ясо в каструлю, накрити кришкою і поставити в холод  добу маринуватися. За цей час м’ясо кілька разів перевернути.

Замариноване м’ясо покласти в пакет для запікання, зав’язати кінці.

Кладемо пакет з м’ясом в мультикаструлю, загнувши зав’язані кінці догори. Налити води так, щоб вона закривала м’ясо наполовину.

Обрати режим «тушкування», час приготування – 2 години.

Після сигналу про завершення приготування вимкнути мультиварку, але м’ясо не діставати і кришку не відкривати ще 2 години. Після цього витягнути рукав із мультикаструлі і дати трохи охолонути.

В рукаві зробити маленький отвір і злити весь утворений сік (його можна потім використати для тушкування картоплі).

Дістати з рукава м’ясо і поставити на деякий час в холодильник, щоб легше різалось. Після чого свинину можна різати на скибочки і подавати.

Порада від ЇСТИ: на етапі маринування спробуйте додати до м’яса 100-150 мл яблучного вина або соку. Це пом’якшить м’ясні волокна і надасть свинині витонченого аромату.

 

Спробуйте ще приготувати свинячу рульку у пивному соусі в мультиварці.

 

Сподобався рецепт свинячої шиї, запеченої в рукаві у мультиварці? Готували подібний, лише в духовці? Опишіть свої враження у коментарях.

Залишити коментар

Your email address will not be published.