Суп-пюре з білих грибів

За вікном осінь. А це значить, що починається сезон грибів. Тож занотовуйте рецепт супу-пюре з білих грибів! Ароматний, густий, цей супчик приємно зігріє у холодний осінній день. Якщо раптом не виявилось під рукою справжніх лісових грибів – не біда, згодяться і печериці. Однак аромат вже буде не той.

Інгредієнти для супу-пюре з білих грибів

  • 400 г білих грибів

  • 5 картоплин

  • 1 цибулина

  • 0,5 л молока

  • сіль, перець

  • твердий сир

  • петрушка.

Приготуйте також суп-пюре з цвітної капусти.

Як приготувати суп-пюре

  • Картоплю почистити, порізати кубиками і поставити варити у підсоленій воді.
  • Цибулю дрібно порізати і трохи обсмажити. Гриби порізати невеликими шматочками, додати до цибулі та тушкувати до напівготовності, перекласти до картоплі.
  • Посолити, поперчити, варити близько 30–40 хв. Готовий суп перемолоти блендером до стану пюре.
  • Поставити суп на вогонь, долити гаряче молоко, підігріти, але не дати закипіти! Можна взяти вершки або сметану, а також не додавати картоплю.
  • Перед подачею можна посипати суп дрібно потертим твердим сиром та петрушкою. Подавати можна з грінками з білого хліба.

Скуштуйте також дієтичний суп із броколі.

Любите грибні страви і вам сподобався рецепт супу-пюре з білих грибів? Розкажіть про це друзям!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора