Суп-пюре з цвітної капусти
Багато господинь не наважується готувати суп-пюре. А дарма! Ця страва дуже смачна, поживна, а якщо її красиво засервірувати – то ще й святкова!
Інгредієнти для суп-пюре
- Для грінок:
хліб
2-3 ст. ложки олії
3 зубці часнику.
- Для супу:
300 г цвітної капусти
по 1 морквині та цибулині
2 ст. ложки борошна
3 ст. ложки олії
1 л води
7 горошків перцю запашного, сіль, мелений перець.
Як приготувати суп-пюре:
- В олію вичавити 3 зубці часнику і залишити маринуватися. З хліба зрізати скоринки і порізати кубиками приблизно 1 см.
- На сковороді на часниковій олії обсмажити кубики хліба, викласти їх на деко і підсушити в духовці.
- Моркву і цибулю дрібно порізати, протушкувати на сковороді з додаванням 2 ст. ложок олії і 50 мл води.
- Борошно спасерувати на тій олії, що залишилася. Цвітну капусту відварити до м’якості в 1 л води з додаванням горошин перцю і солі.
- Капусту з тушкованими овочами збити блендером або перетерти через сито, додати пасероване борошно і розмішати.
- З капустяного відвару видалити перець. Суміш проварити ще 2-3 хв помішуючи.
- Суп подавати гарячим, з зеленню та грінками, можна з подрібненим часником.