Спотикач
Прекрасна половина людства плоди з ягодами зберігає до зими по-жіночому: у слоїках з густими вареннями, джемами, мармеладами. А чоловіки мають свій спосіб зберігання солодких дарунків літа – в алкогольних наливках та настоянках.
Приготуйте також домашню полуничну наливку.
Як приготувати спотикач
- Ягоди потрібно промити, висушити у рушнику, всипати в емальовану посудину та потовкти, потім перекласти в полотняний мішок чи сито, щоб стік сік.
- З цукру та води зварити густий сироп, постійно знімаючи піну.
- У готовий сироп влити сік і, довівши до кипіння, зняти з вогню. У суміш влити горілку.
- Настоювати три-шість місяців у темному прохолодному місці.
Радимо ще рецепт кавового лікеру в домашніх умовах.
Якщо вам сподобався рецепт спотикача, будь ласка, висловіть свої враження у коментарях.