Спотикач

Прекрасна половина людства плоди з ягодами зберігає до зими по-жіночому: у слоїках з густими вареннями, джемами, мармеладами. А чоловіки мають свій спосіб зберігання солодких дарунків літа – в алкогольних  наливках та настоянках.

Інгредієнти для настоянки

  • 1 кг чорної смородини

  • 1 кг цукру

  • 3 скл. води

  • 800 мл горілки

Приготуйте також домашню полуничну наливку.

Як приготувати спотикач

  • Ягоди потрібно промити, висушити у рушнику, всипати в емальовану посудину та потовкти, потім перекласти в полотняний мішок чи сито, щоб стік сік.
  • З цукру та води зварити густий сироп, постійно знімаючи піну.
  • У готовий сироп влити сік і, довівши до кипіння, зняти з вогню. У суміш влити горілку.
  • Настоювати три-шість місяців у темному прохолодному місці.

Радимо ще рецепт кавового лікеру в домашніх умовах.

Якщо вам сподобався рецепт спотикача, будь ласка, висловіть свої враження у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора