Кавовий лікер («Licor de cafe»)

Один з найвідоміших кавових лікерів – «Калуа» – походить із Мексики. Його використовують для приготування різноманітних коктейлів, морозива, тортів та чизкейків. Спробуйте приготувати його власноруч.


Інгредієнти для лікеру

1 л горілки

250 г натуральної меленої кави

1 кг цукру

1 ч. ложка ванільного цукру

½ ч. ложки кориці

суха цедра половини апельсина

1 л води

 

Рекомендуємо також рецепт приготування лікеру “Амаретто”.

Як приготувати кавовий лікер

Каву залити горілкою разом із сухою шкіркою апельсин і меленою корицею.

Залишити на вісім днів в прохолодному темному приміщенні, іноді збовтувати.

Відтак відфільтрувати через бавовняну серветку.

З води і цукру на малому вогні, постійно помішуючи, зварити сироп.

Ознакою готовності сиропу для більшості лікерів вважається «перлова стадія кипіння цукру» – коли сироп злегка загусає і на його поверхні починають утворюватися стійкі бульбашки повітря, схожі на перли.

Вони залишаються деякий час на поверхні, не розриваючись.

У сироп додати ваніль (ванілін або ванільний цукор), остудити, змішати з кавовим екстрактом, налити у пляшки, закупорити і поставити в прохолодне темне місце на 3–4 місяці.

 

Спробуйте ще приготувати лікер “Бейліз”. Він просто неймовірний!

 

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone