Сирні литовські пампушки

Пончики із сиру готують без дріжджів. Завдяки вмісту лимонної цедри, вони мають тонкий цитрусовий аромат. Виходять дуже ніжні і смачні. Не встигаєш посмажити, як пончики зникають з тарілки. Рецепт зовсім простий.

Інгредієнти для сирних пампушок

  • 250–300 г борошна

  • 1 яйце

  • 7–8 ст. ложок цукру

  • 250 г домашнього сиру

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • дрібка солі

  • натерта цедра з половини лимона

  • 2 ч. ложки розпушувача

  • цукрова пудра

  • олія для смаження (0,7–1 л.).

Рекомендуємо також приготувати класичні пампухи з маком.

Як приготувати литовські пампушки

  • Замісити тісто. У глибокій широкій каструлі розігріти олію на не великому вогні.
  • Мокрими руками сформувати невеличкі кульки (розміром з волоський горіх), обсмажити по 1–2 хв. в олії (вона повинна повністю покривати пампушки).
  • Обсмажені кульки викласти на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії. На бажання, посипати цукровою пудрою.
     

Скуштуйте також сирні равлик.

Якщо вам сподобався рецепт сирних литовських пампушок, поділіться ним із друзями у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора