Французький лимонний кекс

Спробуйте влаштувати на своїй кухні маленький острівець Франції. Цей простий рецепт лимонного кексу неодмінно стане вашим улюбленим. Приготуйте його хоча б раз – і він неодмінно полюбиться усім вашим домашнім ласунам. А особливо малечі.


Інгредієнти для лимонного кекса

 150 г вершкового масла

130 г борошна

120 г цукру

цедра і сік 1 лимона

3 яйця

цукрова пудра для глазурі.

 

Сподобалась випічка з ароматом лимона? Рекомендуємо також рецепт простого лимонного пирога.

Як приготувати французький кекс з лимоном

З лимона видушити сік. Цедру нарізати стружкою, покласти у каструлю і залити на 2 пальці водою.

Варити цедру на середньому вогні, поки вся рідина не випарується, схолодити.

Розігріти духовку до 175.

Розтерти цукор з вершковим маслом, поки маса не побіліє. Додати борошно, перемішати лопаткою.

Яйця розділити на білки і жовтки.

Додати в масляну масу по одному жовтки, кожен раз добре перемішуючи, щоб вони повністю змішалися. Влити майже весь лимонний сік (2 ст. ложки залишити для глізурі) і перемішати. Додати цедру.

Збити білки в густу стійку піну і обережно ввести їх у тісто.

Змастити форму жиром, вилити туди тісто.

Випікати 40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.

Дістати з духовки, трішки охолодити.

У мисці розтерти 5-6 ст. ложок цукрової пудри з лимонним соком. Консистенція має бути такою, щоб добре лягала і не розтікалася по поверхні.

Змастити кекс глазур’ю і дати їй застигнути.

 

Спробуйте також приготувати ароматний кекс “Лимонад”. 

 

Якщо ви полюбляєте солодощі з цитрусовим ароматом та якщо вам сподобався рецепт французького лимонного кексу, будь ласка, поділіться своїми враженнями та зауваженнями у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+16Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone