Шоколадний пляцок із сирними “рафаелками”

Рецепт простого і дуже оригінального у розрізі пиріжка, готувати який просто задоволення! Шоколадне тісто і коксова стружка створюють цікавий і неповторний смак, схожий на цукерки. Навіть якщо ваші домочадці не люблять сиру – цей пиріг зникне з тарілки за лічені години!
Інгредієнти для шоколадного пляцка
250 г кисломолочного сиру
4 яйця + 2 жовтки
1 скл. цукру
50 г кокосової стружки
2 ст. ложки крохмалю
3 ст. ложки пшеничного борошна
3 ст. ложки какао-порошку
1 ч. ложка розпушувача
2 ч. ложки ванільного цукру.
Смакує випічка з сором? Приготуйте також справжній львівський сирник.
Спосіб приготування шоколадного пиріжка з "рафаелками"
- Вимішати сир, 0,5 скл. цукру, 2 жовтки, кокосову стружку та крохмаль. Мокрими руками сформувати кульки однакової величини.
- Глибоку форму добре змастити жиром і притрусити борошном. На дно рівномірно викласти кульки.
- 4 яйця збити з цукром, додати 3 ст. ложки борошна, змішаного з розпушувачем, і 3 ст. ложки какао.
- Залити шоколадним тістом сирні кульки і поставити у розігріту духовку. Випікати 30-40 хв., готовність тіста перевірити зубочисткою. Якщо встромлена паличка виходить сухою, бісквіт готовий.
- Готовий пиріг дістати з духовки і остудити на решітці. Зверху можна полити шоколадною помадкою або притрусити цукровою пудрою.
Рекомендуємо також приготувати сирний пиріг “Корівка” у мультиварці.
Якщо ви любите сирно-шоколадну випічку і вам сподобався рецепт пирога із сирними кульками-рафаелками, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях.