Шашлик у духовці

Втомилися від міської суєти, а для омріяного відпочинку в лісі чи  біля озера все ніяк не знайдеться часу? Повідчиняйте усі вікна, вийдіть на балкон і влаштуйте собі хатній пікнік. Для такої оказії можна приготувати шашлик в духовці. І не просто шашлик, а з картопелькою.

Ingredients

  • 1 кг свинячого, курячого або баранячого м’яса, порізаного й замаринованого

  • 8-10 середніх картоплин

Рецепт маринаду для шашлика можна обрати будь-який із 15-ти найкращих або скористатися своїм улюбленим.

Рекомендуємо також приготувати сиро-в’ялену полядвицю.

Directions

  • Картоплю почистити, порізати на брусочки. Посолити, поперчити, викласти на змещене олією деко.
  • Замариновані шматочки м’яса вдягнути на дерев’яні шампури.
  • Покласти шашлики зверху на картоплю.
  • Поставити деко в розігріту духовку. Запікати близько 30 хв. Коли верх шашликів зарум’яниться, перевернути кожен і продовжити запікати ще 30 хв.
  • Дістати з духовки. Викласти картоплю на широку таріль, шашлики покласти зверху. Подавати з зеленню.

Спробуйте також приготувати шашлик у банці в домашніх умовах.

Якщо вам сподобався рецепт шашлика в духовці, прокоментуйте це у соціальних мережах і поділіться ним з друзями.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора